Nieuws

Google Assistant beschikbaar in mannenstem

In veel andere landen was Google Assistant al uitgebreid met een mannenstem. Vandaag wordt die ook in België geïntroduceerd.

In september al maakte Google bekend dat het zijn virtuele assistent ging uitbreiden met een tweede stem. Die zou mannelijk klinken terwijl we gewend zijn dat Google Assistant (en eigenlijk alle bekende virtuele assistenten) ons met een vrouwenstem aanspreken. Een ingenieur van Google legde uit aan Tweakers dat dat kwam omdat het aanvankelijk moeilijker was om een mannenstem verstaanbaar te doen klinken. Ondertussen is spraaktechnologie voldoende geëvolueerd om die uitbreiding mogelijk te maken.

Het Nederlands was één van de talen die deze extra stemoptie kreeg. Maar toch hebben we er in België lang op moeten wachten. Onze noorderburen kunnen er nochtans al enige tijd gebruik van maken. Vandaag maakte Google via een persbericht dat Google Assistant ook in België van een extra stem wordt voorzien. De stemopties worden met kleuren aangeduid: ‘rood’ klinkt vrouwelijk, ‘oranje’ klinkt mannelijk.

De eerste keer dat je nu Google Assistant opstart, zal je willekeurig een stem worden aangewezen. Dat pas je aan in het instellingenmenu. De mannenstem is beschikbaar zowel voor smartphone, tablet, speakers of smartdisplay.

Sonos-integratie

Datr was niet het enige nieuws dat Google in petto had over Google Assistant. De integratie met Sonos-speakers die Google Assistant ondersteunen, kan nu ook in België gebruikt worden. Deze functie bestond evenzeer al in heel wat andere landen, waaronder ook Nederland. Om Google Assistant te gebruiken, moet je eerst een gratis update installeren. Vanaf dan kan je met Google Assistant muziek afspelen, het volume aanpassen, wekkers instellen etc. Andere smarthome-producten zoals lampen kunnen dan gekoppeld worden aan en bediend worden met de smartspeakers.

De functie is beschikbaar voor de Sonos One-speaker, de Sonos Beam-soundbar en de Sonos Move-speaker. Wie in bezit is van een ouder model, kan er via een omweg toch nog aan door deze te koppelen aan een Google Home-speaker.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business