Nieuws

Sonos neemt virtuele assistent ‘Snips’ over

Sonos wil via deze overname de spraaktechnologie van hun smartspeakers beter en minder afhankelijk van Google en Amazon maken.

Op de website van Sonos is een persbericht te lezen waarin de producent van onder andere stereo-installaties aankondigt dat het Snips heeft overgenomen. Sonos zet sinds enkele jaren sterk in op de markt van smart speakers en daarin moet deze overname geplaatst worden. Snips is immers een AIU-gestuurde spraaktechnologie die ontwikkeld werd door een startupbedrijf in Parijs. De 50 mensen die dat bedrijf runnen, zullen nu in dienst van Sonos gaan werken. Met de overname van Snips is zo’n 37,5 miljoen dollar gemoeid. Geen klein bedrag, maar dat hadden ze bij Sonos nog wel ergens in een schuif liggen.

Op zich is het best verwonderlijk dat Sonos zo veel investeert in spraaktechnologie. Daarvoor werkt Sonos immers al enkele jaren samen met zowel Amazon als Google. Wat betekent dat dus diens spraakassistenten Alexa en Google Assistent beide beschikbaar zijn op Sonos-speakers. De integratie met Google Assistent is sinds dinsdag ook beschikbaar voor Speakers die Sonos in België verkoopt.

Muziekje opzetten

CEO van Sonos Patrick Spence geeft daar zelf tekst en uitleg bij. Ze willen zeker niet de spraaktechnologie van de grote techbedrijven beginnen kopiëren. De technologie van Snips zal voornamelijk worden ingezet om het gebruiksgemak van Sonos-smartspeakers te verhogen met betrekking tot het afspelen van muziek. Dat is volgens klantonderzoek de populairste toepassing voor een virtuele assistent in een smartspeaker. Om de tijd tussen het vragen van een nummer en het afspelen van het nummer verder te optimaliseren, investeert Sonos nu in zijn eigen technologie. Daarmee wordt het bedrijf wat minder afhankelijk van technologie van Amazon en Google. Het kan ook gebruikers geruststellen dat hun dagelijkse interacties met de spraakassistent niet worden geregistreerd door Google en Amazon. Het bedrijf achter Snips plaatste vorig jaar een introductievideo op YouTube waarin ze uitleggen hoe hun assistent werkt:

Nu spraaktechnologie steeds meer onderdeel van ons dagelijkse leven begint uit te maken, beginnen bedrijven ook meer te investeren in hun eigen platform. BBC werkt aan een eigen stemassistent ‘Beep’ die kijkers beter moet navigeren door hun website en smarttelevisie-applicatie. Microsoft is volop bezig met hun assistent Cortana te herpositioneren in de markt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business