Pokémon kaart

Heb jij de laatste nieuwe Pokémon game al in huis gehaald? Nintendo breekt momenteel records met hun meest recente Nintendo Switch-game.

Dat Pokémon jaren na de eerste game nog steeds enorm populair is, mag duidelijk zijn. The Pokémon Company maakte de verkoopcijfers van de eerste week bekend en beide games, Pokémon Sword en Pokémon Shield, verkochten samen meer dan 6 miljoen exemplaren. 

Snelst verkopende Switch-game aller tijden.

Deze indrukwekkende aantallen zorgen ervoor dat de games, die technisch gezien twee titels zijn, de snelst verkopende games ooit zijn voor de Nintendo Switch-console. Samen of apart maakt echter weinig uit, want beide games zijn quasi identiek en het aantal spelers dat beide zal kopen is heel beperkt. Het is ook niet de eerste keer dat een Pokémon game records breekt. Pokémon Sun en Moon voor de Nintendo 3DS waren in hun tijd ook al de snelst verkopende games in het Westen. Pokémon Let’s Go, Pikachu! en Let’s Go, Evee! deden het vorig jaar minder goed en verkochten in totaal maar 11,28 miljoen exemplaren, tegenover de 16,17 miljoen van Sun en Moon. Het ging in dat geval echter om een heruitvinding van de originele game. 

Als deze cijfers de hoogte in blijven gaan tijdens het aankomende kerstseizoen en Black Friday, dan ziet het er naar uit dat de games opnieuw een record gaan breken.