Nieuws

Maaltijdchequereus Edenred slachtoffer van cyberaanval

De Franse maaltijdcheques gigant Edenred is het slachtoffer geworden van een malware-aanval. Ook Belgische servers zijn geraakt.

Donderdag werd op de informaticasystemen van Edenred een infectie van malware gevonden. De multinational die maaltijdcheques levert aan duizenden bedrijven zegt wel dat er geen persoonlijke informatie gestolen is, dat bericht De Tijd vandaag.

Edenred België

Woordvoerder David Dupuis laat weten dat ook de Belgische servers van Edenred getroffen zijn. Maar benadrukt daar meteen ook bij dat gebruikersgegevens hierbij niet geraakt zijn omdat ze veilig in de cloud staan. Bovendien zijn al deze gegevens versleuteld en kan niemand daar aan.

Dupuis liet aan De Tijd weten dat de grootste gevolgen intern voelbaar zijn. Omdat het voltallige personeel momenteel geen bedrijfsapplicaties kan gebruiken op de computers. ‘Het gaat vooral om interne documenten die momenteel niet toegankelijk zijn, en ook de helpdesk is verstoord’, aldus Dupuis.

Klanten en gebruikers zullen dus geen hinder ondervinden van de cyberaanval. Kaarten en accounts blijven gewoon doordraaien en werken.

Malware

Momenteel is niet geweten vanwaar de malware komt en om wat voor soort malware het gaat bij Edenred. In juni van dit jaar nog werd bij Asco in Zaventem het gehele bedrijf wekenlang stilgelegd door een cyberaanval. De schade was enorm. Volgens Edenred woordvoerder Dupuis werkt het bedrijf heel hard om alles zo spoedig mogelijk in orde te krijgen én te begrijpen wat er gebeurd is en hoe.

Edenred

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business