Nieuws

Snapchat-post zorgt voor onrust op de Universiteit Antwerpen

Er brak onrust uit toen een onbekende man op Snapchat dreigde een aanslag te willen plegen op een universiteitscampus. De politie onderzoekt de zaak verder.

Om 12u30 werden studenten aan de campus Drie Eiken van de universiteit van Antwerpen opgeschrikt door een post op Snapchat. Een onbekende man die zich voordeed als een student geneeskunde stuurde een post naar de helpdesk van de universiteit, waarin hij dreigde een gewapende aanslag te plegen. Het bericht ging via sociale media als een vuur rond bij de studenten. De politie werd meteen verwittigd.

Lessen afgeschaft

Ondertussen lijkt de zaak alweer redelijk onder controle. Ongeveer een uur geleden plaatste de universiteit een bericht op zijn Facebookpagina dat er voorlopig geen reden is tot paniek. Op vraag van de politie verzoekt de universiteit wel alle studenten om voorlopig binnen het gebouw te blijven. Oorspronkelijk communiceerde de universiteit dat de geplande lessen gewoon kunnen doorgaan, maar inmiddels hebben enkele faculteiten hun lessen afgeschaft. De Antwerpse politie blijft uit voorzorgmaatregelen wel aanwezig op en rond de campus om de boel in de gaten te houden. De universiteit zal nog regelmatig updates communiceren op sociale media en de website. Studenten of bezorgde ouders kunnen met dringende vragen terecht op het crisiscommunicatienummer van de universiteit: 03/265 54 54.

Gelukkig lijken we er voorlopig dus vanuit te kunnen gaan dat het om een wansmakelijke grap ging. Daar moet verder onderzoek definitief uitsluitsel over geven. Tot de veiligheid van iedereen volledig kan gegarandeerd worden, worden alle studenten verzocht binnen te blijven en zich niet onnodig in en rond de universiteitsgebouwen te verplaatsen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business