Nieuws

Nieuwe Nokia 2.3 officieel: budgettoestel met Android One

Gisterenavond onthulde Nokia de nieuwe Nokia 2.3 Android 10 smartphone in Caïro. Jammer genoeg krijgt het toestel maar 2 jaar update-ondersteuning.

Gisterenavond organiseerde HMD Global – het bedrijf boven Nokia smartphones – een heus evenement in Caïro, Egypte. Naast een aantal nieuwigheden voor de Indische markt onthulde HMD ook de nieuwe Nokia 2.3. Een betaalbare budgettelefoon die heel wat te bieden heeft. Dat moeten we van dichterbij bekijken.

Nokia 2.3

De nieuwe Nokia 2.3 komt met een 6.2 inch HD+ display en een batterij die het zeker twee dagen moet volhouden op Android 10. Hoe Nokia aan twee dagen batterijduur komt? Aan de hand van een moderne AI-assistant is het bedrijf erin geslaagd alles uit één laadbeurt te krijgen. Je krijgt er twee camera’s bij die voorzien zijn van de laatste AI-snufjes om je te helpen bij je smartphone-fotografie. Over camera’s gesproken, met de nieuwe 2.3 kan je inloggen via gezichtsherkenning.

De nieuwe Nokia heeft aan de zijkant een speciale Google Assistant knop gekregen om je tijd te doen besparen. Reistijden, kalenderitems en al de rest gaan voortaan via de ene knop.

“Consumenten wereldwijd zijn heel positief over de Nokia 2 familie, de 2.3 is een stap in de juiste richting.” – Juho Sarvikas, HMD Global

Android 10

Zoals vermeld wordt de Nokia 2.3 nu al klaargestoomd voor Android 10. Nog mooier is dat de Nokia 2.3 over de Android One-licentie beschikt. Dit houdt in dat deze budgettelefoon minstens drie jaar lang maandelijkse beveiligingsupdates krijgt, en minstens twee grote systeemupdates. Voor een telefoon in deze prijsklasse vrij ongekend.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe 2.3 komt in drie verschillende kleuren: Cyaan Groen, Zand en Steenkool. De Nokia 2.3 kost zo’n 109 euro en zal vanaf midden december te koop zijn.

Nokia 2.3
De voornaamste specs van de Nokia 2.3.

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business