Met deze praktische apps uit de Windows Phone Store wordt je werkdag heel wat makkelijker te regelen. Ook als je niet op kantoor bent.

Sony smart tv's uit 2019 zijn verrassend genoeg niet voorzien van krachtige processoren waardoor de update naar Android 9 onmogelijk is.

Advertentie

Sony heeft de pagina op zijn website over het updatebeleid van zijn smart tv’s een update gegeven. Verrassend genoeg blijkt daaruit (in combinatie met een Reddit-post) dat de tv-maker niet van plan is om zijn 2019 modellen een update met Android 9 te geven.

Op Reddit bevestigde een gebruiker met de naam ‘Sony medewerker in Europa’ dat de modellen X900, AF9, AG8 en AG9 nooit zullen voorzien worden van de Android 9 update. Volgens de gebruiker zouden die smart tv’s niet van de nodige moderne hardware voorzien zijn om de update vlot te dragen.

Sony & Android 9

Momenteel maakt Sony gebruik van de MediaTEk MT5891 op bovengenoemde toestellen. Volgens de Sony-medewerker zou de tv-maker zich momenteel nog heel hard focussen op beeldkwaliteit waardoor er geen aandacht is voor de software en nieuwe tv’s dus geen updates kunnen ontvangen. Dat is in principe zeer jammer aangezien ook software de laatste jaren een heel belangrijk onderdeel is geworden op smart tv’s.

Volgens de Reddit-gebruiker zullen er wel andere updates volgen maar zal Android 9 daar nooit bijzitten. De XG95 modellen zouden wel Android 9 krijgen aangezien deze voorzien zijn van de nieuwere MediaTek MT5893 die veel meer processorkracht heeft en de update stabiel kan draaien.

Settopbox

Deze tekortkoming van Sony is opmerkelijk en maakt duidelijk dat tv’s vandaag de dag nog niet genoeg voorzien zijn van de juiste hardware. Software wordt steeds belangrijker aangezien we onze tv’s meer en meer gebruiken voor andere dingen dan tv-kijken. Misschien is een settopbox zoals Apple tv of Chromecast toch een betere oplossing.

 

Advertentie