Nieuws

Amazon opent nieuw kantoor in New York in 2021

Eerdere plannen voor een nieuw hoofdkwartier in The Big Apple gingen niet door, maar Amazon heeft zijn zinnen nog steeds op New York staan.

Vorig jaar al maakte Amazon plannen bekend om een nieuw hoofdkantoor op te richten in de stad New York. Het zou het tweede hoofdkantoor in de Verenigde Staten moeten worden, en zou vlakbij Long Island moeten gaan liggen. Het hoofdkwartier van Amazon staat vandaag de dag in Seattle. Op termijn wilde Amazon via het project 25.000 nieuwe jobs creëren in de stad.

Maar de lokale bevolking toonde zich absoluut niet verwelkomend voor de e-commerce en technologiereus. Het stadsbestuur van burgemeester Bill De Blasio had Amazon namelijk zeer lucratieve fiscale voordelen beloofd, ter waarde van 1,5 miljard dollar. Dat zag de New Yorkse belastingbetaler toch niet zo zitten. De plannen voor het project werden na aanhoudend protest geschrapt, maar Amazon borg zijn plannen om zich in vestigen in de stad die nooit slaapt nog niet definitief op.

Buren van Facebook

Wall Street Journal bericht nu dat de verhuis van Amazon naar New York er dan toch zal komen. Volgens de zakelijke krant heeft Amazon een bod geplaatst op zo’n 1,5 miljoen vierkante kilometer kantoorruimte in de Hudson Yards. Dat is een prestigieuze wijk in de buurt van Manhattan die in maart feestelijk geopend werd en in razend tempo tot het epicentrum van de businesswereld aan het uitgroeien is. Bedrijven als Warner Media en L’Oreal hebben zich er al genesteld. Naar verluidt zou ook Facebook zich aangetrokken voelen tot de locatie en er een nieuw kantoorcomplex willen neerplanten.

Amazon wil tegen 2021 de verhuis afronden. Er zou plaats moeten zijn voor 1500 werknemers. In New York zijn heden rond de 8000 mensen al werkzaam voor Amazon. Het overgrote deel daarvan werkt in de distributiecentra die de bestelde goederen tot bij de klanten moeten krijgen. Aangezien er deze keer vanuit het stadsbestuur geen fiscale cadeautjes zijn beloofd, zullen de inwoners van New York deze keer misschien wel bereid zijn om Amazon met open armen te ontvangen.

Hudson Yards, the place to be voor bedrijven in New York. Afbeelding: Het Laatste Nieuws

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business