Nieuws

Microsoft haalt Wunderlist offline op 6 mei 2020; zo stap je over naar To Do

Er komt dan toch een officieel einde aan het populaire Wunderlist. Hoe stap je nu eenvoudig over op Microsoft To Do zonder data te verliezen?

Eén van de betere takenlijstapplicaties komt aan het einde van zijn levensduur. Nadat Microsoft het bedrijf erachter in 2015 opkocht werd al snel duidelijk dat het bedrijf dat heeft gedaan om zijn eigen To-do-applicatie te ontwikkelen en de know-how van Wunderlist daarvoor te gebruiken.

Wunderlist vs. To-do

Uiteraard kan je je voorstellen dat de oprichters van Wunderlist daar zeer verdrietig om waren. Oprichter Christian Reber liet toen nog vallen ‘dat hij zeer verdrietig is dat Microsoft Wunderlist wil stopzetten’ bij de aankondiging in september.

Deze week liet Microsoft weten op 6 mei 2020 officieel een punt te zetten achter de dienst. Het bedrijf laat de app niet meer toe in de app stores maar gebruikers zullen de applicatie nog een korte periode kunnen gebruiken om al hun data te exporteren en over te schakelen naar To Do. Althans, dat hoopt Microsoft toch.

Een nieuw begin

In zijn blogpost spreekt Microsoft van een ‘nieuw begin’ met zijn nieuwe To-Do applicatie. Het bederijf benadrukt nog steeds de kracht van Wunderlist en laat weten al het goede uit de app in MS To Do te hebben gebracht.

Overschakelen

Hoe stap je nu over naar MS To Do zonder al je data te verliezen? In deze drie eenvoudige stappen is dat zo gebeurd:

  1. Download Microsoft To Do voor iOS, Android, Mac of Windows. Je kan ook de web app van TO Do gebruiken.
  2. Meld je aan met je Microsoft account.
  3. Je krijgt de vraag of je Wunderlist data wil importeren, selecteer daar ‘ja’.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business