Nieuws

Google Maps incognitomodus komt naar iOS

De incognitomodus is al een maand beschikbaar voor Android-gebruikers, en wordt nu ook beschikbaar gesteld voor iOS.

Op zijn jaarlijkse I/O-conferentie eind mei kondigde Google aan dat er een incognitomodus zou komen voor de applicatie Google Maps. Na een geslaagde testperiode in de maanden september en oktober, begon Google deze functie vorige maand uit te rollen voor zijn besturingssysteem Android. Nu heeft Google ons te kennen gegeven dat de functie ook beschikbaar wordt gesteld voor smartphones met het iOS-besturingssysteem.

De incognitomodus is een functie die je de keuze geeft of je wel of niet je locatiegegevens wil delen met Google wanneer je de Maps-applicatie opent. Indien je deze niet hebt ingeschakeld, dan registreert en onthoudt Google letterlijk elke plaats waar je komt met je smartphone. Van je zetel thuis tot een plaatselijk restaurant in de Sahara bij wijze van spreken. Om beter te begrijpen wat we bedoelen, open maar eens je Tijdlijn in Google Maps.

Indien je het toch maar niets vindt dat Google altijd weet waar je zit, kan je dus de incognitomodus inschakelen om ‘onzichtbaar’ te worden voor Google. Dan worden je locaties niet meer opgeslagen in de tijdlijn, en krijg je bijvoorbeeld ook geen suggesties meer over bijvoorbeeld restaurants of cafés. De modus wordt aangezet door op je profielfoto te tikken als je de app opent. Dat is niet verschillend voor iOS of Android.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business