Nieuws

OnePlus werkt mogelijk aan draadloze oortjes

Draadloze oortjes zijn hot, en het heeft er alle schijn naar dat nu ook OnePlus mee op de trein wil springen.

De verkoop van draadloze oortjes bereikte afgelopen zomer een absoluut hoogtepunt. Dat bleek uit cijfers van het Amerikaanse data-analysebureau International Data Corporation. Op slechts enkele maanden tijd werden alle merken samen 40 miljoen keer verkocht. Apple is de toonaangevende speler in deze markt, maar heeft er de afgelopen maanden veel concurrenten bijgekregen.

En die concurrentie zal logischerwijs enkel maar toenemen als de verkoopcijfers blijven stijgen. Tenzij een tweet van Max J, een bekende ‘tipster’ op Twitter voor technologische gadgets, ons helemaal op het verkeerde been zet, mogen we binnenkort ook een set oortjes verwachten van OnePlus. Hij stuurde recent een op het eerste zich cryptische tweet uit, maar de begeleidende tekst 1+ doet toch sterk vermoeden dat er gealludeerd wordt op de Chinese smartphonebouwer.

Nummer 8

Nu het gerucht naar buiten is, zal verdere informatie wel niet lang meer op zich laten wachten. Het zou immers voor OnePlus ook helemaal geen onlogische zet zijn om mee op de trein van draadloze oortjes te springen. De concurrentie doet het immers al langer en meer en meer smartphones passen zich ook aan om compatibel te zijn met draadloze oortjes. Dus waarom zou OnePlus het niet doen? OnePlus bracht tot op heden nog geen volledig draadloze oortjes op de markt: de OnePlus Bullets en OnePlus Bullets 2 hebben al wel geen nood meer aan een kabelaansluiting, maar hangen nog vast een nekband.

De timing om over te schakelen op draadloze oortjes zou eveneens niet zo gek gekozen zijn van OnePlus. Deze werden zelfs al verwacht te komen met de OnePlus 7, omdat de OnePlus 6T al komaf maakte met een kabelaansluiting voor headsets. Dan moeten ze maar komen met de OnePlus 8, zullen de ‘experts’ nu wel denken.

Over die OnePlus 8 beginnen we stilaan ook meer en meer informatie te krijgen. Enkele wijzigingen die voorspeld worden zijn het vervangen van de pop-up selfiecamera door een punch-hole selfiecamera. De highend versie zou zelfs een dubbele selfiecamera kunnen krijgen. Een ander nieuw element zou een extra Time-of-Flight camera op de achterkant van de smartphone zijn. Wanneer de OnePlus 8 verschijnt, daar is nog geen exacte datum van bekend maar gegarandeerd in de loop van 2020. Of daar draadloze oortjes van OnePlus bij gekocht kunnen worden, daar hebben we nog helemaal het gissen naar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business