Nieuws

Voel je oud: Angry Birds wordt 10 jaar vandaag & 5 leuke weetjes

Inderdaad! De oorspronkelijke Angry Birds blaast vandaag 10 kaarsjes uit.

Het moment is aangebroken waarop veel millenials beseffen dat de tijd echt vliegt. Zeker als je weet dat Angry Birds vandaag dag op dag 10 jaar is geworden, sta je toch even stil. Het iconische spel wordt oud, maar de eerste spelers eveneens.

Angry Birds 1

Het spel werd op korte tijd een waar fenomeen en bracht een verfrissende blik op mobiel gamen. Sinds de lancering tien jaar geleden is het spel al meer dan 4,5 miljard keer gedownload. Maar het bleef uiteraard niet bij één spelletje. Angry Birds groeide op tien jaar tijd uit tot een heuse franchise met opvolgende games, films en een massa aan merchandising producten.

In 2014 zakte de populariteit van Angry Birds redelijk gevoelig. Verschillende media en game ontwikkelaars spraken toen al van het einde van de franchise. Ook de film sloeg tegen en mensen waren het spelletje beu. Toch is het bedrijf erin geslaagd om Angry Birds volwassen te maken. Spin-offs waarbij AR en VR werden gebruikt om het spel nog cooler te maken werden positief ontvangen door veel mensen. Ook de tweede film die werd uitgebracht deed het stukken beter.

Unicef

Het bedrijf erachter – het Finse Rovio Entertainment – haalde op korte tijd enorm veel geld binnen. Maar het bedrijf zorgde ook dat dat geld in goede handen kwam. Nog niet zo lang geleden organiseerde Rovio een wedstrijd waarbij in totaal 10 miljard varkentjes moesten weggeschoten zijn. Als dat doel behaald werd, stortte het bedrijf 100.000 euro aan Unicef. Zoals je wel kan voorspellen werd dat doel helemaal verbroken.

En dan de beloofde 5 weetjes over Angry Birds:

  • 4,5 miljard downloads
  • Eerste mobiele game die meer dan 1 miljard downloads behaalde
  • Spel werd zelfs op Antarctica gespeeld
  • Eerste mobiele game die in de ruimte werd gespeeld
  • 1,8 merch producten verkocht

Proficiat met je tiende verjaardag Angry Birds, tot in 2030.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business