Nieuws

UPDATE: Samsung verkocht intussen géén miljoen Galaxy Fold-toestellen

Het zal je misschien verbazen. Maar in tussentijd is de felbesproken Samsung Galaxy Fold al één miljoen keer over de toonbanken gegaan.

UPDATE: Een woordvoerder van Samsung heeft in de Koreaanse media laten weten dat het bedrijf dan toch geen miljoen Galaxy Fold-toestellen zou verkocht hebben. De uitspraken van topman Young Sohn zouden berust zijn op een misverstand. Helaas heeft de woordvoerder verder niets toegelicht en zijn er ook geen officiële verkoopcijfers terug te vinden.

 

Samsung Galaxy Fold

De Galaxy Fold werd officieel aangekondigd op het Mobile World Congress in Barcelona van 2019. En nu, bijna een jaar later, lijkt de opvouwbare smartphone succes te hebben. Young Sohn, de president van Samsung Electronics, liet op TechCrunch Disrupt in Berlijn vallen dat er intussen zo’n miljoen toestellen verkocht zijn. Hij kreeg de vraag voorgeschoteld of het bedrijf zich er comfortabel bij voelt om een smartphone te verkopen die 2000 dollar kost.

Young Sohn gaf als antwoord op de netelige vraag “dat het punt is dat ze intussen een miljoen exemplaren verkocht hebben. Dat wil dus zeggen dat er een miljoen mensen zijn die dit product willen gebruiken voor 2000 dollar”.

2000 dollar

Allemaal goed en wel. Maar als je weet dat andere smartphones na lancering talloze miljoenen keren over de toonbank gaan moet je dit miljoen nuanceren. Het klopt in principe wel wat Young Sohn zegt. Maar of het daarmee gerechtvaardigd is om 2000 dollar te betalen voor een smartphone? Wat ons betreft niet.

Zoals je misschien wel weet heeft de Samsung Galaxy Fold een van de moeizaamste releases gekend. Na heel wat problemen met het opvouwbare scherm die opdoken bij grote reviewers moest Samsung zijn officiële lancering in de rekken uitstellen. Het toestel werd helemaal herbekeken en de smartphonegigant bracht o.a. een extra beschermlaag aan onder de schermrand.

https://www.youtube.com/watch?v=E9ydQoi2VbA

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business