De mens vormt de grootste bedreiging voor de bedrijfscontinuïteit van datacenters. Dat is de conclusie van een enquête bij datacenterprofessionals.

Gisterenavond werd de Xbox Series X officieel onthuld op de Game Awards in Los Angeles, V.S.

Gisteren onthulde Microsoft de volgende generatie Xbox. Op de Game Awards gisterenavond haalde het officieel de Xbox Series X van onder de doeken. Een console die veel minder weg heeft van een console en redelijk hard lijkt op een PC. In de trailer die Xbox meeleverde kan je al wat zien van het nieuwe design van de console. Inderdaad, hij staat rechtop.

 

Xbox Series X

Zoals vermeld kan je de Xbox op twee verschillende manieren gebruiken, rechtop of horizontaal. Microsoft gaf niet meteen een duidelijke reden voor deze keuze maar waarschijnlijk is het om gebruikers zelf de keuze te geven hoe ze hun console willen plaatsen thuis.

Topman voor Xbox, Phil Spencer, belooft ons dat de Xbox Series X vier keer sneller, efficiënter en stiller zal werken. Om de nieuwe console voor te stellen gebruikte Microsoft Hellblade 2. Een nieuwe game van Ninja Theory die speciaal voor de nieuwe Xbox Series X werd ontworpen. Helaas zijn er naast de uitspraak van Spencer weinig extra specificaties aan het licht gekomen.

8K

De Xbox Series X zet in op 8K gaming en biedt 120fps in games die wordt ondersteund door een op maat gebouwde CPU. Die CPU is gebaseerd op AMD’s Zen 2 en Radeon RDNA architectuur. Verder zou Microsoft een NVMe SSD gebruiken die ervoor moet zorgen dat games een stuk sneller laden dan bij zijn voorganger.

Qua GPU werd niets vrijgegeven. Maar in een interview met GameSpot zou topman Spencer wel hebben laten vallen dat Microsoft een dramatische upgrade wilde geven aan zijn bestaande Xbox console. “Als we een kleine berekening maken zou de nieuwe Xbox 8 keer meer GPU moeten hebben dan de Xbox One.”

De nieuwe console van Microsoft zou tegen de feestdagen van 2020 in de winkelrekken moeten liggen.