Nieuws

BMW iX3 zal zo’n 440 km autonomie hebben

De BMW iX3 komt met 440 km meer en meer in de buurt van Tesla.

Het eerste concept van de BMW iX3 werd vorig jaar al voorgesteld. Nu komt BMW op de proppen met nieuwe specificaties over zijn elektrische SUV.

BMW iX3

De nieuwe specificaties gaan vooral over technische functies. Volgens de Duitse autobouwer zal de elektrische SUV een autonomie van meer dan 440 km volgens WLTP-normen hebben. In de praktijk zal die autonomie iets lager liggen, vermoedelijk tegen/rond de 400 km. Daarmee is de luxe SUV één van de weinigen die een praktische autonomie haalt van meer dan 300 kilometer.

De iX3 zal deze autonomie behalen met behulp van de 74 kWh batterij, voorzien van BMW’s vijfde generatie eDrive technologie. De autobouwer geeft aan dat het zijn batterijtechnologie van begin af opnieuw heeft ontwikkeld. De technologie die BMW gebruikt in zijn iX3 zal ook worden toegepast op de toekomstige i4 en BMW iNEXT.

BMW iX3

Elektrificering wagenpark

Net zoals veel andere autobouwers is ook BMW gestart met het elektrificeren van zijn bestaande wagenpark. De iX3 is daar eentje van. De productie van deze luxueuze elektrische SUV zal in 2020 van start gaan. De X3 zal daarmee de eerste wagen zijn die beschikbaar is in diesel, benzine, plug-in hybride én volwaardig elektrisch.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business