Nieuws

Flickr smeekt gebruikers om een betaald abonnement te nemen

In een open brief geeft de CEO van Flickr aan dat de website om foto’s en video’s te delen dringend geld nodig heeft om zijn diensten te kunnen blijven aanbieden.

Zelden zien we het dat een bedrijf zo expliciet om geld smeekt zoals we Flickr nu zien doen. De CEO en oprichter van het bedrijf SmugMug dat Flickr twee jaar geleden van Yahoo overkocht, vraagt aan de gebruikers van het platform om een betaald abonnement te nemen. Volgens CEO Don MacAskill kan het bedrijf nog nauwelijks het hoofd boven water houden, en is het noodzakelijk dat gebruikers bereid zijn te betalen voor de diensten die de website aanbiedt.

Flickr blijkt een ontzettend verlieslatende business te zijn voor SmugMug. Dat komt omdat veel van de diensten gratis worden aangeboden. Zo kost een account aanmaken je al helemaal niets. Daarnaast kan je ook gratis en voor niets foto’s en video’s uploaden op het platform. Enkele dingen wijzigden al het afgelopen jaar. Zo kregen gebruikers zonder abonnement niet langer meer een terrabyte aan opslagruimte ter beschikking en werd hun opslagcapaciteit tot 1000 bestanden. Op die manier hoopte Flickr gebruikers meer in de richting van de Pro-abonnementen te duwen.

Kerstactie

Maar dat is tot heden onvoldoende gelukt. Daarom wil MacAskill nu de boodschap overbrengen dat het 5 voor 12 is voor Flickr. In zijn smeekbede zegt hij dat SmugMug Flickr niet overkocht om er het grote geld mee te verdienen of om data van gebruikers te stelen (een duidelijke sneer naar Facebook en Google), maar puur uit liefde voor fotografie. Ze willen het platform verder laten bloeien in plaats van zich enkel te moeten focussen op overleven, maar op de huidige manier maakt het te veel verlies om zo verder te gaan.

Om de Pro-abonnementen nog meer aan de man te brengen, pakt Flickr uit met een speciale kerstdeal. Normaal kost een Pro-abonnement $49,99 of €45 per jaar. Als je de deal neemt, betaal je nog maar een drie euro per maand. De deal kan via deze link bekomen worden. MacAskill kondigt in de open brief ook aan dat de prijs van de betaalde abonnementen vanaf 2020 zal moeten stijgen om de operationele kosten beter te dekken, dus is het nu de moment om een abonnement te nemen!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business