Nieuws

Samsung brengt vermoedelijk Fold 2 sneller uit dan Galaxy S11

Hoewel de Fold 2 en de Samsung Galaxy S11 op hetzelfde moment zullen voorgesteld worden, doet het gerucht de ronde dat de vouwbare smartphone sneller te koop zal zijn.

2019 moest het jaar zijn waarin Samsung de smartphonemarkt veranderde met zijn eerste vouwbare concept, de Galaxy Fold. Maar de echte revolutie bleef uit. Even verscheen het gerucht dat er toch 1 miljoen stuks van de vouwbare smartphone waren verkocht, maar die uitspraak werd al snel als een verspreking gecorrigeerd. Exacte verkoopcijfers kennen we eigenlijk niet van Samsung Galaxy Fold.

In 2020 zal Samsung echter een nieuwe poging wagen met de Galaxy Fold 2. Officieel zal de smartphone vermoedelijk samen met de Galaxy S11-serie worden voorgesteld tijdens het evenement Unpacked. Dat evenement zal vermoedelijk op 18 februari worden georganiseerd in San Francisco. Niet veel later in februari is er ook het World Mobile Congres in Barcelona, de grootste smartphonebeurs ter wereld.

Veel vertrouwen in foldables

Ondertussen doen er al heel wat geruchten de ronde over de Fold 2. Op Kerstmis raakte al enkele details bekend over de smartphone. Die zou onder andere op een andere manier opgevouwen worden die meer aansluit bij vouwbare smartphones van het merk Motorola. Het scherm zou ook uit ultradun glas bestaan.

Een ander onderwerp van speculatie is natuurlijk de datum waarop de smartphone uitgebracht zal worden. Gezien de timing van enkele belangrijke smartphonebeurzen in februari, vermoedt men op Android Authority dat de smartphone toch zeker in de thuismarkt Zuid-Korea dan ook in februari zal uitkomen. Maar volgens een Zuid-Koreaans nieuwsoutlet zou de Fold 2 er wel eens sneller kunnen komen dan de Galaxy S11-serie, die bestaat uit een S11, S11 Plus en S11e. De vouwbare smartphone zou ‘meteen’ na het Unpacked-evenement beschikbaar worden gesteld voor de consument.

De tijd zal moeten uitwijzen wanneer we kennis mogen maken met de Fold 2. Moest dit gerucht kloppen, dan lijkt dat er wel op te wijzen dat Samsung een groot geloof heeft in ‘foldables’. De vraag is maar of de Fold 2 echt in staat zal zijn om de doorbraak van vouwbare smartphones in te luiden. Als je het aan onze redactie vraagt, zal dat nog niet voor meteen zijn. En dat hoeft wat ons betreft ook nog niet.

foldablesGalaxy Foldmobielsamsung

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals