Nieuws

OnePlus laat vermoedelijk 8 Lite zien in Chinese talkshow

De smartphone die in de uitzending getoond wordt, komt sterk overeen met eerder uitgelekte renders van de OnePlus 8 Lite.

OnePlus zal vermoedelijk zijn nieuwste generatie smartphones op de markt brengen. Anders dan bij vorige edities zal de OnePlus 8 waarschijnlijk in drie edities verschijnen. Bovenop de gewone editie en de meer premium Pro variant, zou er nog een Lite verschijnen die de meer budgetvriendelijke variant moet worden.

Van die laatste hebben we mogelijk al een voorsmaakje gekregen via een Chinese talkshow op Bilibili, het Chinese YouTube. Daarin is Pete Lau te gast, de oprichter van OnePlus. We zien een bak met daarin een hele reeks OnePlus-smartphones die Lau met de overige gasten bespreekt. Er is één specifieke smartphone vooraan de rij die ieders aandacht trok.

Een stilshot uit de video. Rechts vooraan is de vermoedelijke OnePlus 8 Lite te zien. Afbeelding: Slashleaks

Anders dan de rest

De smartphone wijkt namelijk van design helemaal af van wat we van OnePlus gewend zijn. Bij deze smartphone zien we drie camera’s links bovenaan op de achterkant, waar OnePlus zijn camera’s typisch in het midden plaatst. Bovendien komt het model overeen met renders die eerder uitlekten van de OnePlus 8 Lite. Al toonden sommige van die renders wel een concept met slechts twee camera’s op de achterkant. Het doet dus logischerwijs zijne de speculaties hard maken dat we wel eens een onverwacht voorsmaakje hebben gekregen van de nieuwste smartphones van OnePlus.

Maar met veel zekerheid kunnen we hier nog steeds niet bespreken. Het zou zomaar kunnen dat de smartphone die uiteindelijk uitkomt er helemaal anders gaat uitzien. Het korte optreden in de talkshow zegt al helemaal niets over technische specificaties en een eventuele releasedatum en kostprijs. We zullen wat dat betreft nog wat geduld moeten hebben.

Misschien niet eens zo lang want OnePlus zal deze week ook aanwezig zijn tijdens CES in Las Vegas. Of daar iets over de OnePlus 8-reeks zal verteld worden, dat kunnen we je niet zeggen. Wel raakte al bekend dat OnePlus er een conceptsmartphone zal presenteren met kleurveranderend glas die een effect kan creëren dat de camera doet verdwijnen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business