Nieuws

Samsung stelt nieuwe en flinterdunne Chromebook voor (UPDATE)

Samsung zal niet enkel smarttv’s en smartphones voorstellen tijdens CES, maar ook een nieuwe Chromebook die een stuk dunner is dan zijn voorgangers.

Het regent nieuwtjes over Samsung vandaag. Dat is niet helemaal onlogisch, want de Zuid-Koreaanse elektronicagigant organiseerde gisteren het First Look evenement en zal ook aanwezig zijn tijdens CES. We schrijven eerder vandaag al over twee nieuwe smartphones, een 8K televisie en een kantelbare televisie.

Maar dat is nog lang niet alles, want Samsung zal ook een gloednieuwe Galaxy Chromebook presenteren. Chromebooks zijn laptops die je in de ‘lichtgewicht’ klasse zou kunnen plaatsen, omdat ze uitgerust zijn om te opereren op het Chrome OS besturingssysteem. Verwacht daarom veel minder indrukwekkende technische specificaties dan een gemiddelde Windows laptop en al helemaal vergeleken met een Macbook. Dat resulteert zich dan wel in een veel budgetvriendelijker prijskaartje, want een Chromebook vind je eenvoudig voor minder dan €400.

Zware lichtgewicht

Toch lijken de eerste vrijgegeven details over de Samsung Galaxy Chromebook uit te wijzen dat Samsung wil gaan voor een zwaargewicht binnen zijn gewichtsklasse. Het scherm is 13,3 inch groot en heeft een beeldresolutie van 4K. De processor zou in staat moeten zijn om ‘dagelijkse taken’ zonder enige moeite aan te kunnen. De laptop is ook opvallend veel dunner dan eerdere Chromebooks die Samsung op de markt bracht. Dat zou de laptop veel lichter moeten maken en dus makkelijker om overal mee te nemen.

Meer details over dit product zullen we ongetwijfeld zien verschijnen in de komende dagen. Om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes van CES, hou je best ons archief in de gaten.

UPDATE: The Verge wist gisteren te melden dat de kostprijs van de Samsung Galaxy Chromebook $999 zal zijn (€893,5 bij ons als we BTW en invoertaksen buiten beschouwing laten). Geen malse prijs voor een Chromebook.

De nieuwe Samsung Galaxy Chromebook. Afbeelding: Samsung

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business