Is dit de nieuwe iPhone SE 2? Als het van deze nieuwe exclusieve renders afhangt wel, en hij zal er snel aankomen.

Het nieuwe decennium zal starten met heel wat leuke nieuwe gadgets. En als we de geruchten mogen geloven zullen we niet eens meer moeten wachten tot het jaar om is. Volgens nieuwe renders zullen we in het eerste half jaar van 2020 een nieuwe – budgetvriendelijke – iPhone SE 2 of iPhone 9 te zien krijgen.

iPhone SE 2

Het eerste model van de iPhone SE was een enorm succes. En wel om die reden kijken heel wat fans uit naar de komst van een opvolger. Die zou volgens geruchten voor het grootste deel gebaseerd zijn op de iPhone 8. De nieuwe SE 2 zou bijvoorbeeld hetzelfde 4,7 inch display van de iPhone 8 krijgen volgens OnLeaks. Maar wat ook opvalt; het 2020 model zou iets dikker zijn dan het model uit 2017. 0.5 mm om specifiek te zijn.

Glazen behuizing

Volgens OnLeaks zou de achterkant van de iPhone SE 2 dezelfde zijn als die van de iPhone 11. Met een glazen en aluminium behuizing heeft de budgetsmartphone dan toch nog een premium uitstraling. Tot slot wordt er vanuit gegaan dat de nieuwe SE 2 ook draadloos opladen zou ondersteunen. Iets wat in deze tijd toch niet meer mag ontbreken volgens ons.

iPhone SE 2

Camera en batterij

Los van de iPhone 8 zou het 2020 model van de SE wel de nieuwe A13 Bionic processor aan boord krijgen in combinatie met Touch ID en een individuele lens achteraan. Volgens OnLeaks zou de camera daarom niet minder zijn dan bij andere smartphones. “Verwacht een uitstekende camera door de slimme machine learningtechnologie van Apple.

Ook over de batterij valt heel wat te zeggen. In de eerste generatie van de iPhone SE zat een grote batterij in verhouding tot bijvoorbeeld het display. Dat zorgde ervoor dat je heel lang deed met één laadbeurt, dat zal voor de iPhone SE 2 niet anders zijn. Verwacht dat je voor de nieuwe iPhone zo’n 400 euro zal betalen en dat hij vanaf het voorjaar van 2020 te koop zal zijn.