Nieuws

Warner Bros gaat AI gebruiken om het succes van een film te voorspellen

Een computer zal niet bepalen of een film gemaakt zal worden of niet, maar kan de productiestudio’s wel van heel wat routineberekeningen besparen.

Filmproductiestudio is van plan om artificiële intelligentie naar het grote scherm te brengen. Neen, we zullen geen film te zien krijgen die volledig door een algoritme gemaakt is, maar Warner Bros meent er toch een goede toepassing voor gevonden te hebben. Het wil algoritmen inzetten in de allereerste fase van het beslissingsproces of een film interessant is om te maken.

Wat die algoritmen niet zullen doen, is de kwaliteit van het script beoordelen. In Hollywood zal men dat niet snel aan een machine overlaten. Al zou ik een hele reeks films kunnen opsommen die aantonen dat mensen ook niet altijd de juiste beslissing maken. Maar dat terzijde…

Routine

Warner Bros geloof dat computeralgoritmen nuttig kunnen zijn in het wegnemen van routineberekeningen die zij moeten maken bij het beoordelen van een project. Dat is de filosofie achter de implementatie van AI in verschillende sectoren, dus zeker geen slechte gedachtegang van Warner Bros. De algoritmen kunnen bijvoorbeeld een schatting maken van de verwachte inkomsten die een film kan genereren, de financiële waarde van de acteurs die er in meespelen, tot zelfs een suggestie geven of een film meer voor de zomer of de winter geschikt is.

Het is niet de bedoeling dat AI de job van mensen zal overnemen, maar eerder dat het het beslissingsprocessen kan versoepelen. Warner Bros stelt duidelijk dat de eindbeslissing over een productie nooit zal worden toevertrouwd aan een computerprogramma. Toch is het niet onlogisch dat aangezien de filmindustrie technologieën zoals CGI al lang geleden omarmd heeft, er nu eindelijk een productiestudio op zoek gaat naar een toepassing voor artificiële intelligentie.

Joker

Warner Bros werd opgericht in 1923 en is één van de grootste filmproductiestudio’s. Elk jaar brengt het heel wat blockbusters uit die het bedrijf miljarden dollars opleverden. De absolute topfilm aller tijden uitgebracht door Warner Bros is nog steeds de laatste episode van de Harry Potter-saga: Deathly Hallows Part II. Die leverde wereldwijd 1,3 miljard dollar op in de cinemazalen. Daarnaast bezit de studio ook de rechten op films van DC Comics, wat elk jaar wel een klepper voortbrengt. De absolute topper van 2019 was Joker, de fenomenale standalone film over de aartsvijand van Batman.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business