Nieuws

Tesla wagens kunnen binnenkort ‘praten’

Elon Musk wil toekomstige wagens van het merk uitrusten met een computerstem die tegen voetgangers kan praten.

Van zelfrijdende wagens heb je ongetwijfeld al wel eens gehoord. Maar pratende wagens, dat klinkt voorlopig nog als een verre toekomst. Toch lijkt die toekomst minder ver te zijn dan je zou denken, als we Elon Musk mogen geloven. De CEO van Tesla, die tegenwoordig als Buff Mage door het leven gaat op Twitter, kondigde aan dat Tesla aan een functie werkt die de wagens van de fabrikant in staat zou doen stellen om te ‘praten’. We krijgen er aan de hand van een korte video zelfs al een demonstratie van hoe dat zou klinken.

Buiten deze ene tweet weten we absoluut nog niets over de technologie, omdat Musk niet echt details geeft over hoe dat dan zou werken. Verscheidene opties zijn dat je tegen het besturingssysteem praat en dat het via externe speakers op de wagen te horen is, of dat de wagen is uitgerust met spraaktechnologie die zelf een gamma aan standaardzinnen beheerst. Elon Musk hintte al wel dat bepaalde (flauwe) soundeffects tot de mogelijkheden behoren.

Los daarvan kan het zeker wel een nuttige toepassing hebben. Je kan bijvoorbeeld minder aandachtige voetgangers of fietsers verwittigen van een manoeuvre dat je gaat uitvoeren. Elon Musk lijkt wel vrij gefascineerd door het introduceren van geluidseffecten in zijn wagens. In oktober kondigde hij al aan dat hij de mogelijkheid wil bieden om het geluid van je toeter aan te passen.

Wanneer de eerste pratende Tesla van de band rolt, is nog een mysterie. Huidige modellen van Tesla zijn niet meteen om deze technologie op snelle termijn in te bouwen, dus het lijkt ons eerder een functie die in nieuwe modellen zal geïntroduceerd worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business