Nieuws

OnePlus 8 zal schermdisplay hebben met 2K en 120 Hz

Daarmee zal de nieuwste smartphone van OnePlus een beeldkwaliteit en vernieuwingsfrequentie hebben die ongezien is voor een commerciële smartphone.

Tijdens een smartphonebeurs in China heeft de Chinese smartphonefabrikant wat meer technische specificaties vrijgegeven over de nieuwste generatie OnePlus-smartphones, de OnePlus 8. Die zullen in de loop van 2020 uitkomen. Er was al geweten dat OnePlus (vermoedelijk) voor het eerst drie varianten van de smartphone zal uitbrengen: naast een gewone en Pro variant zoals gewoonlijk, zou er nu ook een budgetvriendelijkere Lite variant verschijnen.

De vrijgegeven specificaties klinken alvast vrij indrukwekkend, die de verwachtingen voor deze smartphone meteen stevig doen opspringen. OnePlus zou er voor de OnePlus 8 in geslaagd zijn om een display te ontwikkelen met een beeldkwaliteit van 2K en een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz. Dat betekent dat het display in staat is om 120 keer per seconden te vernieuwen. Dat moet leiden tot een beeldscherpte en scrolsnelheden die zelfs voor de standaarden van OnePlus ongezien zijn. De voorvanger van de OnePlus 8, de OnePlus 7T, was met een vernieuwingsfrequentie van 90 Hz eigenlijk al vrij uitzonderlijk.

Een tweet van Ice universe spreekt ook nog over het ondersteunen van 10-bit kleureffecten en MEMC-motion. Die specificaties werden overigens door CEO Pete Lau bevestigd op de Chinese socialmediawebsite Weibo.

Commerciële doorbraak

OnePlus 8 zal zeker ook niet de eerste smartphone zijn met een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz. Toch is het iets dat we eigenlijk voorlopig enkel maar zien in gespecialiseerde gamingsmartphones, zoals de ASUS Rog Phone II. Of OnePlus dan ook specifiek op dit segment wil inspelen, dat is nog een vraagteken. OnePlus zal in ieder geval de eerste fabrikant zijn die dit introduceert bij een commercieel smartphonemodel.

We zijn zeer benieuwd naar overige specificaties die ongetwijfeld binnenkort zullen uitlekken over de OnePlus 8. De smartphone wordt verwacht ergens eind april geïntroduceerd te worden op de Aziatische markt, waarna hij snel genoeg zijn weg vinden naar België.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business