Nieuws

Joker sleept 11 Oscarnominaties binnen

De film over The Joker lijkt de grote slokop te gaan worden tijdens de Oscars dit jaar. Ook films van Netflix wisten heel wat nominaties binnen te halen.

Op 10 februari worden de Oscars uitgereikt. Dat is het jaarlijkse hoogtepunt van de filmindustrie, waarin de beste films van 2019 worden bekroond. Vandaag werden de nominaties bekend gemaakt. Zoals elk jaar zijn er enkele producties die met heel wat gouden beeldjes kunnen gaal lopen.

De meest genomineerde film dit jaar is Joker. De film, geregisseerd door Todd Philips, vertelt het verhaal van hoe The Joker, de aartsvijand van Batman, uitgroeit tot de superschurk zoals we hem kennen. De film werd vanaf zijn eerste dag dat hij in de cinemazalen te zien was met lof overstapeld. Dat resulteert zich nu in 11 nominaties. De film is ook terug te vinden in zowat alle meest aangeschreven categorieën: beste film, beste scenario, beste muziek, beste regisseur en beste acteur. Die laatste categorie wist The Joker himself Joaquin Phoenix al weg te kapen tijdens de Golden Globes, na de Oscars de belangrijkste filmawards.

Andere slokoppen in de nominaties zijn het oorlogsdrama 1917 (Sam Mendes), Once Upon a Time in Hollywood (Quentin Tarantino) en The Irishman (Martin Scorsese). 1917 wist de Golden Globe voor beste film al weg te kapen van The Joker. Waar winnaars zijn, zijn ook altijd verliezers. Voor enkele topproducties is het aantal nominaties teleurstellend. Avengers: Endgame en Rise of Skywalker kregen enkel een nominatie voor hun visuele effecten.

Netflix

Het stijgende belang van Netflix industrie blijkt ook uit de vele nominaties die Netflix Orginal producties dit jaar kregen. Netflix wist in 2019 dan ook uit te pakken met enkele topproducties. Bovenaan staat uiteraard The Irishman. Die vinden we onder andere terug in de lijst voor beste film, beste regisseur en beste acteur.

Maar ook andere producties van Netflix werden in de bloemen gezet. Marriage Story heeft een nominatie voor beste film en beste acteur beet. Anthony Hopkins kan voor zijn bijrol in The two popes een Oscar binnenhalen. De animatiefilm Klaus over de Kerstman kan verkozen worden tot beste animatiefilm. Ook tijdens de Golden Globes werden deze films vaak genomineerd, al konden de vele nominaties toen niet worden omgezet in effectieve awards. Kan Netflix de traditionele productiestudio’s dit keer wel de loef afsteken?

Belgische nominatie

De laatste jaren worden Belgische producties regelmatig voor een Oscar genomineerd. Ook dit jaar hebben we er één op zak. In de categorie ‘Best Live action short film’ kan de Belgische kortfilm Une Soeur beloond worden met een Oscar. Toch zijn Belgische producties er op zeven nominaties nog geen enkele keer in geslaagd het gouden beeldje mee te nemen. Hopelijk kan daar dit jaar verandering in komen!

https://www.youtube.com/watch?v=ZJw9UrewSAA

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business