Nieuws

Nieuwe bug gevonden in software Boeing 737 Max

Een nieuwe bug zorgt voor de nodige problemen, intussen zakt het vertrouwen in Boeing naar een dieptepunt.

Dat bevestigden verschillende medewerkers van Boeing tegenover The Wall Street Journal gisteren. Volgens de medewerkers heeft men opnieuw een bug vastgesteld in de software van de Boeing 737 Max. Die bug zou ervoor zorgen dat de vliegcomputers in bepaalde gevallen niet kunnen opstarten en er dus niet kan gecontroleerd worden of het toestel klaar is om op te stijgen.

Boeing 737 Max

De Boeing 737 Max moest het nieuwe paradepaardje worden van de Amerikaanse luchtvaartbouwer. Helaas staan de nieuwe toestellen al geruime tijd aan de kant nadat een bug in de software zorgde voor twee vliegtuigcrashes. Die aanhoudende problemen zorgde vlak voor kerst nog voor het ontslag van CEO Dennis Muilenberg.

Nu de nieuwe bug gevonden is daalt het vertrouwen in het bedrijf opnieuw. De medewerkers verklaren wel aan The Wall Street Journal dat er hard wordt gewerkt om de software te updaten al is het niet duidelijk wanneer het probleem opgelost is. Bovendien zou Boeing van plan geweest zijn om in januari nog een testvlucht uit te voeren om de 737 Max opnieuw te laten certificeren. Vermoedelijk zal het toestel pas in februari opnieuw gecertificeerd worden wat – voor alle duidelijkheid – niet betekent dat het toestel zomaar terug de lucht in kan.

Europa

Ook in Europa staan alle Boeing 737 Max toestellen tegen de grond. Europese toezichthouders hebben een lijst met voorwaarden opgesteld waar het toestel aan moet voldoen alvorens het ons Europees luchtruim weer in mag. Het zal vermoedelijk nog wel een hele tijd duren vooraleer het toestel goed en wel weer commerciële vluchten kan/mag uitvoeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business