Met een televisieadvertentie voor Teams wil Microsoft de concurrentiestrijd met Slack nog wat aanscherpen.

Advertentie

De allereerste tv commercial voor Microsoft Teams is gisteren in première gegaan tijdens de pauze van een wedstrijd in de Amerikaanse National Football League. Teams is een chatapplicatie voor professioneel gebruik, en de officieuze opvolger van Skype. Verschillende afdelingen van een bedrijf kunnen er makkelijk gegroepeerd worden in chatgesprekken om snelle ideeën met elkaar uit te wisselen zonder er een fysieke meeting voor te moeten plannen. Door de integratie met Microsoft Office kunnen ook heel snel bestanden gemaakt in Office-toepassingen gedeeld worden.

Microsoft positioneert Teams dan ook als de applicatie die je bedrijf sneller en efficiënter zal doen werken. Die boodschap wil het via de commercial ook duidelijk maken. De reclamespot toont eerst alles wat zowat mis kan gaan tijdens ellenlange fysieke vergaderingen in een grijze vergaderruimte, en hoe met elkaar communiceren via Teams al die problemen oplost en de werkdag zoveel leuker maakt. Dat alles wordt samengeperst in een spotje van 30 seconden.

Slack

De timing om nu uit te pakken is niet geheel toevallig. In november voegde Microsoft heel wat aanpassingen door aan de software van teams om het beter te kunnen integreren in het ecosysteem van Office. Met die nieuwe aanpassingen wilde Teams zich etaleren als een ‘verbeterde versie’ van Slack, de andere veelgebruikte professionele chatapplicatie. Bij de aankondiging van de nieuwe functies kon Microsoft het niet laten een sneer uit de delen naar zijn rivaal door te zeggen dat ‘Slack de breedte en diepte niet heeft om onze manier van werken heruit te vinden’.

Maar ook Slack is niet vies om af en toe eens uit te halen naar Microsoft. Het ziet Microsoft niet als een volwaardig alternatief aangezien het als een bundel met andere Office-toepassingen wordt aangeboden. In november zei Slack zelfs dat Microsoft zijn advertenties na-aapte. Sinds juli 2019 heeft Microsoft Teams wel officieel meer dagelijkse gebruikers dan Slack. Vandaag telt Teams er rond de 20 miljoen, Slack rond de 12. Maar de strijd lijkt nog verre van gestreden.

Advertentie