Nieuws

Twitter introduceert emoji als antwoord op chatberichten

Je hoeft niet meer op elk persoonlijk bericht te antwoorden dat je krijgt via Twitter. Vanaf nu kan je gewoon via een emoji laten weten dat je het bericht gelezen hebt.

Twitter rolt vanaf vandaag een nieuwe functie uit waar we ongetwijfeld allemaal op zaten te wachten. Je zal de mogelijkheid krijgen om persoonlijke chatberichten onmiddellijk te beantwoorden met een emoji. Zo kan je de persoon die je een bericht stuurt wel laten weten dat je het bericht gelezen hebt, zonder de tijd te moeten nemen om een antwoord te typen. Twitter was dit eind vorig jaar beginnen testen, en de functie is nu klaar om uitgerold te worden.

Die functie wordt beschikbaar gesteld voor de webversie, alsook voor de mobiele app op Android en iOS. Het volstaat om naar de laatste versie te updaten om er van gebruik te kunnen maken. Je kan met een emoji reageren door op ‘❤️➕’ te klikken dat zou moeten verschijnen als je je vinger of muis over het bericht laat zweven. Je kan ook tweemaal drukken of klikken op het bericht om een pop-up venster met de verschillende emoji’s te openen.

Twitter geeft je zeven mogelijkheden om je gevoelens bij een chatbericht uit te drukken. Je hebt een duimpje omhoog of omlaag, maar ook een vlammetje, een hartje, een verbaasd, huilend of lachende smiley. De zender van het bericht zal hier een notificatie van krijgen. Indien hij of zij de laatste versie van Twitter nog niet heeft, zal die de emoji via een apart bericht ontvangen.

Apple en Messenger

Het was vrij snel duidelijk waar Twitter de mosterd voor het idee gehaald heeft. Apple introduceerde deze functie is al enkele jaren geleden voor iMessage. Die werkt op exact dezelfde manier, en zelfs de keuzemogelijkheden zijn zo goed als hetzelfde. Ook Messenger bevat al lang de mogelijkheid om een chatbericht met een emoji te beantwoorden. Ook dat doe je door op een chatbericht te klikken of het ingedrukt te houden en een emoji uit te kiezen.

Beantwoord chatberichten onmiddelijk met een emoji. Afbeelding: 9to5Mac

Lees meer: Update Twitter doet mobiele app crashen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business