Nieuws

Prijzen voor elektrische Honda E bekendgemaakt (update 2020)

honda e
In februari onthulde Honda het prototype van zijn elektrische stadsauto, de Honda E. Intussen zijn de prijzen voor de verschillende modellen bekendgemaakt.

Elektrische auto’s zijn er in alle vormen en maten. Aan de ene kant heb je de premium wagens van Tesla en aan de andere kant heb je de kleine stadsauto’s zoals de elektrische Honda E. In februari 2019 werd het prototype van de Honda E voorgesteld en vorige week mochten we kennismaken met de definitieve versie. Toen zagen we dat Honda zich aan het originele design heeft gehouden. De prijs van de wagen was toen nog niet bekend, maar intussen is die informatie bekend.

Elektrische Honda E: prijzen

De prijzen voor de kleine stadsauto beginnen bij een stevige 34.500 euro en kunnen oplopen tot 37.500 euro voor de luxe uitvoering. In feite is 34.000 euro niet enorm veel voor een elektrische auto, maar in combinatie met de actieradius van de Honda E is het geen geweldige match.

Met zijn batterij van 35,5kWh kan hij ongeveer 220km rijden voor hij opgeladen moet worden. De Peugeot e-208 heeft bijvoorbeeld een iets lagere prijs van 30.129 euro (incl. BTW), maar heeft een aanzienlijk grotere actieradius van 340km. De batterij ondersteunt wel snelladen zodat je van 10% naar 80% batterijlading kan gaan in 30 minuten met de juiste oplader.

Binnenin is de wagen uitgerust met een langwerpig bedieningspaneel met houten afwerkingen. Er zijn ook twee aparte schermpjes aanwezig voor de camera’s die de zijspiegels vervangen.

Je kan de Honda E tot slot vanaf oktober bestellen. De levering van de eerste exemplaren wordt verwacht aan het begin van volgend jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business