Nieuws

Nieuwe Star Trek serie breekt streamingrecords voor CBS

De terugkeer van Patrick Stewart in Star Trek: Picard zorgt voor streamingrecords op het platform van CBS. Buiten Amerika is de serie enkel te zien via Amazon Prime TV.

Het Amerikaanse mediabedrijf CBS kon heugelijk nieuws aankondigen over zijn eigen streamingplatform CBS All Access. Januari 2020 was met nog enkele dagen te gaan de meest succesvolle maand aller tijden de meest succesvolle maand voor het medium op vlak van nieuwe abonnementen. Het vorige record van februari 2019 werd verbroken, toen de finale van de Super Bowl voor een recordaantal nieuwe abonnees in één week zorgde.

Veel van het succes wordt toegeschreven aan de serie Star Trek: Picard. De nieuwe serie binnen het ruime Star Trek universum speelt zich af 18 jaar na de gebeurtenissen van de laatste film uit de Star Trek: The Next Generation reeks; de film Nemesis uit 2002. Naast heel wat andere acteurs uit die film keert ook acteur Patrick Stewart terug in zijn vertrouwde rol van kapitein Jean-Luc Picard. Zoals de titel doet vermoeden draait de serie ook rond hem.

Netflix is niet mee aan boord

Ondanks het succes dat de serie kent in de Verenigde Staten, zou het ons niet verbazen moest je nog nooit van de serie gehoord hebben. Star Trek: Picard is namelijk best moeilijk om te bekijken als niet-Amerikaan. Het streamingplatform CBS All Access is enkel toegankelijk als je je in de Verenigde Staten bevindt (wat met een goede VPN-verbinding wel kan omzeild worden). De uitzendrechten voor buiten de Verenigde Staten werden exclusief bekomen voor Amazon Prime TV.

Het is op zich best verrassend dat Netflix naast de nieuwe serie gegrepen heeft. Normaliter bezit Netflix de rechten op content van Star Trek. De eerste seizoenen van de klassieke serie The Next Generation zijn op Netflix te bekijken, alsook het nieuwere Discovery. Voor Star Trek fans is het in ieder geval vervelend dat de verschillende reeksen en films niet allemaal op hetzelfde platform worden aangeboden.

Een Star Trek meme is her wel op zijn plaats…

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business