Google Earth voor mobiel is sinds deze week weer een stukje beter.

Advertentie

Google heeft het mogelijk gemaakt om ook in de mobiele applicatie van Google Earth naar de ruimte te kijken. Tot nog toe was dat alleen mogelijk via de desktopapp of webapplicatie maar nu kunnen ook mobiele gebruikers hiervan meegenieten.

Als je uitzoomt helemaal weg van onze aarde krijg je op de achtergrond alle mogelijke sterren te zien. Het heeft lang geduurd, maar Google kon de functie simpelweg niet toevoegen aan zijn mobiele applicatie omdat tablets en smartphones niet krachtig genoeg waren. Dat is nu anders natuurlijk.

Google Earth mobiel

Ook voor mezelf was het lang geleden dat ik GE nog eens open heb gehad. Naarmate je meer navigeert rondom onze aardbol krijg ook de Melkweg te zien. Alle beelden zijn gemaakt door de Europese Zuidelijke Sterrenwacht. Op die manier bekijk je de aarde alsof je bijna 50.000 kilometer boven onze planeet ronddwaalt.

Volgens de zoekmachinegigant is de nieuwste toevoeging een extra inspanning om Google Earth nog realistischer te maken. Volgens software ingenieur Jonathan Cohen klopt dat. “Realistische beelden zijn belangrijk voor de mens”, bevestigde hij.

Voor wie interesse heeft, je kan Google Earth downloaden voor iOS en Android.

 

 

 

 

Advertentie