Nieuws

Nintendo Switch 52 miljoen keer verkocht

Switch console E3
De Nintendo Switch blijft nog steeds razend populair. De console werd tijdens de feestdagen meer dan 10 miljoen keer verkocht en brak zo records.

Dat de Nintendo Switch een razend populaire console is, dat staat vast. Hij is dan ook niet meer weg te denken uit de huiskamer van iedereen die ook maar een beetje fan is van video games. De console is zelfs zo populair dat hij recent zijn 52 miljoenste exemplaar verkocht heeft. De Switch haalt daarmee de SNES in en verovert zo een derde plaats in de ranglijst van best verkochte Nintendo-console ooit. 

Switch breekt verkoopsrecords

Er werden nog nooit meer Switch-consoles verkocht dan in het vierde kwartaal van 2019. Dankzij koopjesdagen zoals Black Friday en Kerstmis, gingen er maar liefst 10,81 miljoen exemplaren over de toonbank. Dit brengt het totaal sinds de lancering op 3 maart 2017 op 52,48 miljoen verkochte consoles. Daarmee moet de Switch enkel nog de Wii en de NES voor laten gaan, maar steekt hij wel de SNES voorbij, die begin jaren ‘90 49,1 miljoen exemplaren wist te verkopen in Japan en de Verenigde Staten. 

Pokémon groot succes

De goede resultaten van Nintendo werden op software vlak vooral gerealiseerd door het grote succes van Pokémon Sword & Shield en andere exclusieve games zoals Luigi’s Mansion. Op hardware vlak zorgde de Nintendo Switch Lite dan weer voor een stijging in de verkoop van hardware met 15 procent. De Nintendo 3DS verkocht nog 260.000 exemplaren. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business