Apple Maps wordt dit jaar weer een stuk beter, na de Verenigde Staten gaat Apple de kaarten in Europa opfrissen met o.a. 'Look Around'.

Sinds de lancering van Apple Maps in 2012 heeft de iPhonegigant enorm hard aan de kaartenapplicatie gewerkt. Van in het begin zaten er heel wat fouten in Apple Maps. Die fouten zijn door de jaren heen weggewerkt en de navigatieapplicatie werkt leuker dan ooit tevoren. Nu in de Verenigde Staten alle kaarten aangepast, vernieuwd en verbeterd zijn wil het bedrijf ook in Europa aan de slag gaan.

Apple Maps ‘Street View’

De voorbije jaren heeft Apple in de VS een hele vloot wagens met LIDAR-sensoren aan boord de straat op geduwd. Die wagens moesten het volledige wegennetwerk opnieuw in beeld brengen. Met die data kan Apple zijn applicatie verbeteren en het bedrijf lijkt daarin geslaagd te zijn.

Aan de hand van de wagens konden ook beelden van de straten vastgelegd worden zodat een eigen versie van Google’s Street View ontwikkeld kon worden. En nu is het de beurt aan Europa. In de komende maanden zal bij ons de applicatie een nieuw ontwerp krijgen met gedetailleerde plattegronden en preciezere adressen.

Het bedrijf zou ook ‘Look Around’ integreren voor ons. Dat is de eigen versie van Street View waarmee we kunnen rondkijken in onze omgeving. Verder krijgen we ook de mogelijkheid om lijstjes te maken met favoriete plaatsen enzovoort. Momenteel is het nog niet duidelijk hoe snel en waar de eerste nieuwigheden zullen uitgerold worden.

En Google Maps dan?

Zoals ik al aangaf is de kaartenapp van Apple door te jaren heen echt goed geworden. Maar of je deze nu moet kiezen boven Google Maps blijft een persoonlijke keuze. Er zijn nog altijd heel wat verschillen tussen beide navigatie-apps. Zo biedt Google een pak meer functies maar vind ik persoonlijk dat Kaarten heel erg ‘smooth’ werkt tegenover Maps.