Nieuws

Samsung lanceert dit jaar meerdere opvouwbare smartphones

De Samsung Galaxy Fold blijkt de eerste in de rij te zijn, van opvouwbare smartphones die Samsung dit jaar op de markt gaat brengen.

De Zuid-Koreaanse smartphonemaker heeft plannen om dit jaar een aantal opvouwbare smartphones uit te brengen, dat blijkt uit het financiële kwartaalverslag van Samsung.

Galaxy Z Flip

In het kwartaalverslag noemt Samsung een aantal keer de ‘foldables’, zo hebben ze het over nieuwe opvouwbare apparaten en opvouwbare modellen. Het rapport bevestigt ook dat het bedrijf  ‘nieuwe ontwerpen zal introduceren voor opvouwbare producten’. Na de Samsung Galaxy Fold die in 2019 uitkwam, zou volgens geruchten de Galaxy Z Flip de tweede zijn die het bedrijf op de markt zal brengen. Ook zou er een Samsung Galaxy Fold 2 in de maak zijn, die later dit jaar verschijnt.

“De mobiele divisie wil de winst verhogen door uitbreiding van de verkoop van premium modellen, zoals de verbeterde 5G lijn en nieuwe opvouwbare apparaten. De netwerkafdeling zal zich richten op het aanpakken van de wereldwijde 5G markt, aangezien de Koreaanse activiteiten na de landelijke 5G toepassing van vorig jaar zullen krimpen”.

Grote belangstelling

Naast de Galaxy Z Flip en de Samsung Galaxy Fold 2 wordt er ook gepraat over een Galaxy Bloom, eveneens een opvouwbaar toestel. Dat zou betekenen dat de smartphonemaker dit jaar drie foldables zal lanceren. Daarmee springt Samsung in op de behoefte naar opvouwbare toestellen, die volgens het bedrijf steeds sterker wordt. ‘Samsung geeft prioriteit aan de groeiende belangstelling van OLED en opvouwbare schermen’.

Naar verluidt wordt de Samsung Galaxy Z Flip in februari onthuld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business