Dynamische achtergronden zijn binnenkort standaard beschikbaar in Windows 10X. Voor wie wil, kan het nu al.

Advertentie

Windows 10X, het besturingssysteem van Microsoft dat gemaakt is voor toestellen met twee schermen zal naar verluidt dynamische wallpapers kunnen vertonen met animaties die zich aanpassen aan de tijd en de locatie van het apparaat.

Windows 10X

Die nieuwe informatie komt van Windows Latest. Zij beschrijven hoe je met de nieuwe optie die vergelijkbaar is met de bestaande WinDynamicDesktop de mogelijkheid hebt om dynamische bureaubladachtergronden in te stellen. Die achtergrond past zich aan aan de regionale tijd. Volgens Windows Latest zal Microsoft ook een mogelijheid aanbieden waarbij derde partijen dynamische achtergronden kunnen voorzien in de nieuwe functie.

Bewegende wolken, vogels die komen voorbijgevolgen of vallende sterren, het kan allemaal. Net zoals in macOS zal het mogelijk zijn om verschillende versies van de wallpapers te tonen.

Hoe nu al dynamische wallpapers instellen

Indien je nu al interesse hebt in dynamische achtergronden voor je Windows pc kan je gebruik maken van deze app in de Microsoft Store. Met deze gratis tool kan je nu al automatisch je achtergrond laten veranderen op basis van de regionale tijd. Kies een thema, vul je locatie in en verklein de applicatie. Het leuke aan deze gratis app is dat je ook eigen thema’s kan bouwen of importeren. Een stuk uitgebreider dan de ingebouwde functie bij Apple’s macOS.

Je kan ook wachten tot Windows 10X officieel beschikbaar is maar uit onze huidige informatie blijkt dat dat nog een aantal maanden zal duren.

Windows 10X

 

 

 

 

 

Advertentie