De accounts zijn van passagiers die meegereden hebben met chauffeurs die mogelijk in contact zijn gekomen met het coronavirus.

Uber Mexico via zijn officiële Twitterpagina laten weten dat het de accounts van 240 gebruikers tijdelijk heeft verwijderd. Die mededeling deed het naar aanleiding van enkele tweets van gebruikers die niet begrepen waarom hun accounts plots inactief was. Het nieuws is ook door Bloomberg bevestigd.

De maatregel heeft niets te maken met het verbreken van de huisreglementen. Het kadert in een preventieplan tegen de uitbraak van het coronavirus in het land. Tot op heden zijn er in Mexico nog geen geregistreerde patiënten gemeld die de ziekte hebben, en uiteraard wil men dat koste wat kost zo houden.

Uitbraak voorkomen

Vanwaar dan plots de paniek? Een tijd geleden zou een man vanuit Los Angeles in Mexico City geland zijn die door Amerikaanse autoriteiten als een risicogeval werd beschouwd. De man bestelde een Uber die hem op de luchthaven kwam ophalen. Nu zijn de accounts van alle patiënten die sindsdien mee met die chauffeur en een andere chauffeur die kort nadien in contact met hem kwam voor een periode van 14 dagen opgeschort.

Hoewel niemand van de mensen die direct in contact kwamen met de beruchte man, zoals de chauffeur en het hotel waar hij verbleef, in een periode van 10 dagen symptomen ontwikkelde, wordt die periode als een veiligheidsbaken voorzien. Betrokken gebruikers en chauffeurs zullen discreet op de hoogte worden gehouden van de situatie.

Ondertussen blijft de uitbraak van het coronavirus de wereld in de ban houden. Het aantal geregistreerde besmettingen blijft stelselmatig toenemen, en enkele Chinese steden worden afgesloten van de buitenwereld. Gisteren haalde de Belgische regering enkele Belgen die in de stad Wuhan woonden terug naar ons land, waar ze grondig onderzocht worden.

Wil je op de hoogte blijven van de meest recente toestand van het virus? Dat kan via een live dashboard van de Wereldgezondheidsorganisatie.