Nieuws

Apple herstelt iPhones bij klanten thuis

Apple heeft in zes Amerikaanse steden een nieuwe service opgestart waarbij klanten hun iPhone bij hun thuis kunnen laten repareren.

Is er een probleem met je iPhone, dan kan je die laten repareren in een toegewijde Apple-store. Dat gaat doorgaans ook redelijk snel, en is meestal een betere optie dan zelf aan je toestel beginnen prutsen. De meeste Apple gebruikers zullen wel vertrouwd zijn met dit concept. Ook in België kan je enkele van deze stores vinden, waaronder in Antwerpen (bij Switch, Premium Reseller) en Brussel (officiële Apple Store).

In enkele Amerikaanse steden is Apple gestart met een nieuw project. Daar biedt het de service aan dat een medewerker van Apple bij de klant thuis komt om het toestel te repareren. Die nieuwe dienst werd voor het eerst ontdekt door MacRumours. Op de hulpsectie van de website zagen zij de optie om een reparatie bij je thuis te boeken. Wie die optie aanduid, kan op zoek gaan naar de dichtstbijzijnde erkende partner van Apple en wanneer die beschikbaar is.

Extra kosten

Voorlopig heeft het voor ons nog maar weinig zin om te gaan zoeken naar een erkende hersteller in Antwerpen of Brussel. De dienst is voorlopig nog maar zeer beperkt beschikbaar. MacRumours kon enkel dienstverleners vinden in zes Amerikaanse grootsteden. Dat zijn New York, San Francisco, Chicago, Houston, Los Angeles en Dallas. Het is niet geheel onlogisch dat Apple dit eerst in beperkte mate uitrolt, en daar ook zijn belangrijkste afzetmarkt voor uitkiest. Als de dienst succes kent, valt het niet uit te sluiten dat ook Europa op termijn kan volgen.

Hoe handig het ook kan zijn om een medewerker bij je thuis te laten komen wanneer het je past, is er wel een duidelijke caveat emptor. Apple waarschuwt zelf dat zo’n thuisbezoek gepaard zal gaan met ‘extra kosten voor een bezoek ter plaatse’. Dat doet uitschijnen dat de dienst wellicht een stuk duurder zal zijn als je iPhone even binnenbrengen.

Het is wel een primeur dat Apple aanbiedt voor particulieren consumenten. Voor professionele klanten bestaat er al een speciale ‘AppleCare for Enterprises’ dienst. Daarop kunnen grote afnemers van Apple producten een dienst doen als ze in de duizenden toestellen in hun bedrijf hebben.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business