Nieuws

Panasonic en Toyota gaan samen accu’s voor EV’s maken

Zoals aangekondigd in mei vorig jaar gaan Panasonic en Toyota samen accu's voor elektrische wagens ontwikkelen.

Dat laat Toyota weten in een blogpost nadat het zijn kwartaalresultaten publiceerde. Vanaf april van dit jaar zullen Panasonic en Toyota via een gezamenlijk bedrijf accu’s gaan ontwikkelen voor elektrische wagens.

Panasonic

Onder de naam Prime Planet Energy & Solutions zullen de twee grootmachten werk bieden aan 5100 werknemers. Toyota heeft 51 procent van het bedrijf in handen, Panasonic de overige 49 procent. Concreet zal de nieuwe firma zich bezighouden met de ontwikkeling, fabricage van lithium-ionaccu’s en accu’s van de nieuwe generatie. De batterijgigant levert al accu’s aan bijvoorbeeld Tesla. De nieuwe firma zal ook accu’s leveren aan andere automerken buiten Toyota. Zo wil het bedrijf inspringen op de stijgende vraag.

Tesla

De accu’s van de batterijgigant werden vandaag al gebruikt in de Tesla Model S en X. Door de goede samenwerking met de elektrische autobouwer schoten zowel het aandeel van Panasonic als van Tesla in de lucht maandag. Volgens Hirokazu Umeda, CFO bij Panasonic, doet het bedrijf er alles aan om de stijgende vraag bij Tesla te volgen. Hoe hoger de vraag, hoe lager de prijs die Panasonic moet vragen. En dat is natuurlijk ook positief voor de eindklant.

Panasonic
Grafiek: Reuters Thompson.

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business