De Belgische gamingbeurs 1UP zal dit jaar nog grootser uitpakken. Het evenement voegt een extra dag én hal toe.

Vorig jaar vond in Kortrijk de eerste editie van 1UP plaats, toen nog een tweedaags gaming evenement. Door het grote succes zal er dit jaar van 21 tot 23 februari een tweede editie plaatsvinden. Drie dagen gamingplezier dus en dat in drie hallen van Kortrijk Xpo in plaats van twee.

1UP Conference

1UP wordt georganiseerd door Cronos Interactive, de eerste Belgische uitgeverij voor videogames. De beurs richt zich op liefhebbers, enthousiastelingen, gezinnen, cosplay-fanaten en (future) professionals binnen de gaming-industrie. Deze laatste zullen zeker hun ding vinden tijdens de 1UP conference. Deze vindt plaats op vrijdag 21 februari en zal verschillende internationale sprekers aan het woord laten, waaronder Susan O’Connor (schrijfster van bijvoorbeeld Far Cry, Bioshock en Tomb Raider), Sofie Debloudts (software engineer bij Criterion Games) en komt Microsoft het hebben over Cloud Gaming. De conferentie mikt op (future) gaming professionals en mensen die hun interesse in gaming naar het volgende niveau willen tillen. Op het einde van de dag worden de Belgian Game Awards uitgereikt. 

1UP Expo

Wie daarna nog niet genoeg kan krijgen van gaming, kan op zaterdag 22 en zondag 23 februari terecht op de 1UP Expo. Hier kan je nieuwe games leren kennen in de ‘indie zone’ of een andere wereld ontdekken in de cosplay-area. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om AR en VR-werelden te verkennen en zullen er verschillende esportswedstrijden gehouden worden.