Nieuws

15 jaar Google Maps: dit verandert er

Hoera, 15 jaar Google Maps!

Dit weekend wordt Google Maps officieel 15 jaar oud. En om dat te vieren rolt Google een heleboel nieuwigheden uit om zijn loyale gebruikers te bedanken.

HBD Google Maps

Allereerst, proficiat Google Maps. 15 jaar later is de navigatie-app die iedereen dagelijks gebruikt er alleen maar beter en stabieler op geworden.  En omdat te vieren heeft Google één en ander veranderd aan zijn populaire app.

Om te beginnen heeft Google Maps een nieuwe icoon/logo gekregen. Daarmee maakt het ‘verouderde’ kruispunticoon plaats voor een eenvoudig doch kleurrijk pinicoon.

Google Maps

Ook de applicatie zelf zal hier en daar wat kleine wijzigingen ondergaan. Zo krijgen we onderaan in de werkbalk nu 5 tabs in de plaats van 3. Naast ‘woon-werk’ en ‘voor jou’ komt er nog ‘updates’ en ‘draag bij’ en ‘opgeslagen’ bij. Op die manier wil Google een aantal functies die al bestonden beter in het daglicht zetten.

Verder zal het bedrijf vanaf maart nog meer extra functies uitrollen. Bijvoorbeeld dat je als gebruiker van openbaar vervoer kan aangeven hoe druk bepaalde trams of bussen zijn en ook augmented-reality modus ‘Live View’ zal verbeterd en verlicht worden.

Sinds vandaag kunnen onze Nederlandse vrienden ook gebruikmaken van de snelheidslimieten die in Maps worden aangeven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business