Nieuws

Motorola Razr scharnier na 27.000 keer plooien ‘wankel’

Nieuwe tests tonen hoe de opvouwbare Motorola Razr het na 27.000 keer plooien al een stuk minder doet.

Het Amerikaanse technologieplatform CNET nam de proef op de som met de nieuwe Motorola Razr. Net zoals ze bij de Samsung Galaxy Fold deden hebben ze de Razr aangesloten op de Foldbot. Die machine plooide de Motorola Razr 27.000 keer open. Verder dan dat is CNET niet gegaan aangezien het scharnier van de opvouwbare smartphone het begon te begeven.

Motorola Razr

Sinds 6 februari is de nieuwe opvouwbare broekzaktelefoon van Motorola officieel op de markt te verkrijgen. De smartphone is wel exclusief in de Verenigde Staten verkrijgbaar. Met een prijskaartje van 1499 dollar is de Razr allesbehalve een goedkope smartphone. En daar mag wel wat tegenover staan.

Toch blijkt de Motorola Razr het niet lang vol te houden. Volgens CNET opent de gemiddelde Amerikaan zo’n 80 keer per dag zijn smartphone. Een kleine berekening vertelt ons dat de Razr het na een jaar al zou begeven. En dat is zijn prijskaartje zeker niet waard. Toegegeven, het concept is nieuw en voornamelijk voor de early adopters onder ons.

Eind januari lanceerde de smartphonebouwer nog een filmpje waarin het met hand en tand probeerde uit te leggen hoe je moet omgaan met de Razr. Zo mag het toestel in geen geval nat worden en wordt er ook aangeraden om de smartphone zeker op te vouwen alvorens je hem in je broekzak steekt.

Opvouwbaar

Opvouwbare smartphones lijken nu de toekomst te worden. Ook Apple lijkt hiermee bezig te zijn. Dat kwamen we te weten aan de hand van een nieuwe licentie die deze week werd ingediend. Intussen is Samsung wel de eerste. De smartphonebouwer bracht een jaar geleden de Galaxy Fold op de markt en die zou het volgens CNET toch langer hebben volgehouden. Met 100.000 keer plooien in de Fold de ongekroonde koning van het plooien. Maar ook hier begon het scharnier te kraken en wankel te worden.

De Razr bleek wel nog gewoon te werken maar het is op z’n minst opmerkelijk dat het scharnier niet eens een jaar zou meekunnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business