Nieuws

Galaxy Home Mini en Buds Plus lekken uit voor Galaxy Unpacked

Net als voor de smartphones die Samsung morgen zal voorstellen, regent het aan geruchten en uitgelekte beelden van de andere producten die Samsung tijdens Unpacked zal voorstellen.

Morgen vindt het langverwachte Galaxy Unpacked evenement plaats. In de spotlights zullen uiteraard de Galaxy S20-reeks en de Galaxy Z Flip staan. Over die twee smartphones gonst het al maandenlang over geruchten, en zowat iedereen beweert al exclusieve beelden ervan te bezitten. Gisteren verraste Samsung vriend en vijand toen het een televisiecommercial toonde van de Galaxy Z Flip. De perfecte reclame voor diens eigen showcase natuurlijk.

Galaxy Unpacked zal echter om meer dan alleen smartphones draaien. Een beetje meer in de luwte zal Samsung ook een smartspeaker en draadloze earbuds voorstellen. En je raadt het al, ook deze producten worden her en der ‘gelekt’ op sociale media.

Galaxy Home Mini

Samsung kondigde in oktober eindelijk zijn eerste smartspeaker, de Galaxy Home Mini. Zoals de naam doet vermoeden, moet deze kleine speaker vooral de concurrentiestrijd aangaan met de Google Nest Mini. Verwacht wordt dat de speaker op 12 februari zal worden uitgebracht. Daags dus na het grote evenement.

Het was Max Weinbach van XDA Developers die gisteren plots een video postte op Twitter van de tot dan toe vrij verborgen gebleven speaker. De video ziet er op het eerste zich wel vrij geloofwaardig uit. Daarna volgde nog een hele reeks tweets met afbeeldingen, screenshots en specificaties die volgens Weinbach van een betrouwbare bron kwamen. Daaruit leerden we dat de speaker 2.4 ghz Wifi zal hebben en verbinding maakt met Bluetooth. Er is uiteraard ook integratie met Bixby, Samsung’s eigen spraakassistent. De meest opvallende feature is de IR blaster, waarmee toestellen kunnen bediend worden vanop een afstand tot 12 meter.

Buds Plus

Ook de geheimen van de Buds Plus, de nieuwste versie van de Galaxy Buds, zijn mogelijk al blootgelegd. Dat gebeurde aan de hand van een hands-on review van Roland Quandt. Eerder was er ook al een tweet van Evan Blass die de specificaties bevatte. Zelfs Samsung heeft de komst van de Buds Plus al verraden via een iOS-app.

Als we de review van Quandt mogen geloven, dan is ons enthousiasme toch eerder getemperd. Volgens Samsung heeft elk oortje een batterijspanne van 11 uur, zelfs bij intensief gebruik. Na drie en half uur luisteren hadden beide oortjes nog ongeveer de helft batterij, dus is het twijfelachtig of ze echt de beloofde 11 uur kunnen halen. De audiokwaliteit was blijkbaar wel zeer goed, al was de bass naar Quandt’s mening een beetje te laag. De kwaliteit van de micro kon hem absoluut niet overtuigen, die voelde aan als ‘praten door een walkietalkie’. Al deze opmerkingen werden wel gemaakt na een zeer korte testperiode.

De oortjes zouden normaal gezien net als de speaker vrij snel na Unpacked moeten verschijnen. De kostprijs in Europa zou €169 zijn, wat hen toch wat duurder maakt dan de originele Galaxy Buds. Meer informatie kunnen we ongetwijfeld op woensdag brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business