Op een metro in Vancouver had een passagier een smartphone die wel eens een prototype van de Surface Duo kan zijn, de allereerste smartphone van Microsoft.

Advertentie

In oktober stelde Microsoft de Surface Duo voor. Dat zal de allereerste smartphone zijn die Microsoft op de markt brengt binnenin de Surface productlijn. Microsoft zet meteen een gedurfde eerste stap in het smartphonesegment want de Surface Duo zal een vouwbare smartphone zijn met twee 5.6″ schermen, die afzonderlijk maar ook tezamen als één display gebruikt kunnen worden. De smartphone wordt eind dit jaar verwacht.

Hoewel het dus nog enkele maanden wachten is op de smartphone, hebben we er mogelijk onverwachts de eerste beelden van gezien. En dat op een plaats waar je het niet bepaald zou verwachten: op een metro in de Canadese stad Vancouver. Een man genaamd Israel Rodriguez plaatste gisteren plots een foto op Twitter van iemand die op de metro met de Surface Duo aan het spelen zijn. Op YouTube werd door hem ook een video van 2 minuten geüpload.

Vouwen en crashen

Vooral in de video kan je goed zien dat het toestel van de onbekende passagier sterk overeenkomt met de Surface Duo zoals die er in promotiemateriaal uitziet. We zien zelfs iets nieuws: een LED flashlicht naast de camera. Daarnaast worden de gebruiksmogelijkheden van het design ook goed getoond. Zo zien we de smartphone in opgevouwen toestand, maar ook opengevouwen. Als ware het een perfecte demonstratievideo, gebruikt de passagier zowel de twee schermen apart als tezamen, alsook één scherm om te gamen.

Maar perfecte promotie is het zeker ook niet. Er is ook duidelijk te zien dat rond seconde 45 de smartphone crasht, en voor een periode van meer dan 20 seconden niet meer reageert. Maar aangezien de Surface Duo pas over meer dan een half jaar zal verschijnen, kan het niet anders dan dat het hier om een prototype model gaat. Microsoft lanceerde onlangs een open source voor appontwikkelaars om aan de slag te gaan met de dubbel scherm-functionaliteit, om deze ondersteuning in hun apps te geven.

De korte video geeft dus wat meer inkijk in het design van Surface Duo, maar buiten dat is er nog heel weinig over geweten. Microsoft maakte enkel nog maar bekend dat het besturingssysteem (een aangepaste versie van) Android zal zijn. Over technische specificaties is nog niets geweten, alsook over een kortprijs. Aangezien laptops van Surface zich meestal in het high-end segment bevinden, zal dat voor de smartphone wellicht niet anders zijn. Vouwbare smartphones staan sowieso al garant voor een hoge kostprijs.

Advertentie