Wil je wel eens weten welke apparaten er op een gegeven moment met je draadloze netwerk verbonden zijn? Sterjo Wireless Network Scanner vertelt het je.

Na een rechtzaak tegen Apple is BlueMail terug beschikbaar in de macOS App Store.

Nadat BlueMail een klein jaar geleden uit de Apple App Store verdween is de populaire mail applicatie voor Mac weer helemaal terug. Voor wie het zich niet meer kan herinneren: vorige zomer lanceerde Apple zijn nieuwe ‘Log in met Apple’ functie om gebruikers op een veilige manier te doen inloggen in apps en diensten.

Volgens Blix, de ontwikkelaar achter BlueMail, was ‘log in met Apple’ een pure inbreuk op het zogenaamde ‘Share Email’ patent uit 2017. Dus besliste Blix om Apple aan te klagen wegens schending van dit patent. Gevolg? Apple verwijderde de mailapplicatie uit de macOS App Store. Bye bye.

BlueMail App Store

Toch lijkt de populaire mailing app nu te zijn teruggekeerd. In een blog liet de ontwikkelaar weten dat zijn applicatie eindelijk weer kan gedownload worden vanuit de App Store. Dat resultaat noemt Blix als “de kracht van publieke druk”.

Aan de hand van een open brief met de hashtag #fairness2020 riep Blix Tim Cook op om kleine ontwikkelaars eerlijker en sympathieker te behandelen. In combinatie daarmee vroeg het bedrijf ook de hulp van andere bedrijven en ontwikkelaars om meer druk op Apple uit te oefenen.

En gisteren kwam er dan eindelijk goed nieuws. De iPhonegigant accepteerde BlueMail weer in de App Store terwijl het proces tegen het bedrijf wel nog lopende is. In ieder geval laat de co-founder van Blix, Ben Volach, weten dat ze erg tevreden zijn met de zet van Apple en dat de strijd zeker nog niet gestreden is.

Wie graag terug gebruik wil maken van BlueMail op zijn Mac kan de app hier downloaden.