Instagram lijkt eindelijk een functie toe te voegen waarmee je de posts in je feed kan sorteren naar de meest recente.

Veel gebruikers ergeren zich wel eens aan de manier waarop de algoritmen van Instagram de posts in je feed sorteren. Sinds 2016 gebeurt dat namelijk niet meer op basis van omgekeerde chronologische volgorde, zodat de meest recente posts bovenaan de feed verschijnen. De algoritmen proberen namelijk de posts te selecteren waarvan ze denken dat die het meest relevant voor je zijn. Dat gebeurt op basis van de pagina’s en de content waarmee je interactie hebt.

Veel gebruikers zouden de mogelijkheid willen hebben om chronologisch te sorteren, zoals ze dat ook voor Facebook kunnen doen. Op die manier blijven zij altijd mee met de laatste posts van hun favoriete pagina’s, en heb je geen feed die chronologisch volledig gedesorganiseerd is. Voorlopig moet je het stellen met een melding ‘You’re Caught Up’ als je alle posts van de laatste 48 uur bekeken hebt.

Latest Posts

Ben jij zo iemand die nood heeft aan een chronologische structuur? Dan kunnen we wel eens goed nieuws voor je hebben. Volgens Jane Manchum Wong werkt Instagram aan een nieuwe functie genaamd Latest Posts. Die houdt je op de hoogte van wat de pagina’s die je volgt allemaal gepost hebben sinds je de laatste keer online was. Op basis van screenshots die Wong deelde via haar Twitterpagina, lijkt Latest Posts te komen in de vorm van een pop-up venster dat over je feed verschijnt, met daarin een melding met welke posts je mogelijk eerst wil bekijken. Op ‘See Posts’ klikken verwijst je door naar een nieuw scherm waar je die kan bekijken.

Hoewel Wong geen officiële bron kan genoemd worden, is zij al heel vaak vrij accuraat geweest in het tippen over nieuwe functies van socialmediaplatformen. Meer dan geregeld zien we functies waar zij over tweet enkele maanden daadwerkelijk ook verschijnen. Voorlopig is er nog geen officieel bericht van Instagram over de functie, maar het stemt ons in ieder geval wel hoopvol dat we Latest Posts binnenkort mogen verwachten.