Nieuws

Vouwbaar Motorola Razr scherm laat los

De Motorola Razr is de eerste vouwbare smartphone van moederbedrijf Lenovo. Heel vlekkeloos verlopen de eerste weken bepaald niet voor het peperdure speeltje, en dat geeft toch te denken.

De Motorola Razr, het is een naam waar velen al snel terugdenken aan die goede oude tijd waar klaptelefoons nog het straatbeeld beheersten. Lenovo, dat tegenwoordig in het bezit is van de Motorola-merknaam, maakt daar gretig gebruik van door een nieuwe Razr uit te brengen. Van een remake is echter geen sprake; de nieuwe Razr behoort tot een van de eerste telefoons met een vouwbaar display.

Motorola Razr scherm los

Al vrij snel na de onthulling van het apparaat waren er de nodige vragen over de robuustheid van het design; in tegenstelling tot de Galaxy Fold vouwt de Razr niet het hele scherm dubbel, maar wordt het display in de dichtgeklapte modus enkel gebogen. Dit moet als gevolg hebben dat er minder snel een vouw in het display zichtbaar moet worden. Een leuk idee, maar diezelfde vouw lijkt er nu voor te zorgen dat het scherm ‘los’ zit.

Motorola Razr scherm
Afbeelding: Raymond Wong/Input

Redacteur Raymond Wong van Input had een Razr op zak die net één week in gebruik was. Het vouwbare Motorola Razr scherm was uiteraard al een paar keer open en dichtgeklapt, maar er was niets geks mee gedaan. Na het schieten van enkele foto’s van het toestel merkte hij op dat er iets vreemd was aan het display; de verschillende schermlagen begonnen los te raken. Niet alleen ziet de Razr er esthetisch gezien niet meer uit als een telefoon van 1500 dollar, ook heeft dit gevolgen voor de werking van het touchscreen.

Temperatuurverschillen de oorzaak?

Volgens Wong zelf was dit gebeurt tijdens een treinritje, waarbij het toestel enkel in gevouwen vorm in zijn broekzak heeft gezeten. De redacteur meldt dat het vouwbare Motorola Razr scherm wellicht uit elkaar aan het vallen is geraakt vanwege de vele temperatuurverschillen waar het apparaat aan blootgesteld was die dag. De fabrikant is gevraagd om een reactie, maar dat is er tot dusver nog niet van gekomen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business