Een berg foto’s van formaat veranderen kan, zonder de juiste tool, vervelend zijn. Icecream Image Resizer stroomlijnt het proces.

Via de nieuwe interface zou je beter in staat zijn de posts in je nieuwsfeed te sorteren op basis van relevante posts, nieuwe posts en posts die je al gezien hebt.

Volgens TechCrunch zou Facebook intern een nieuwe interface van de nieuwsfeed in de mobiele applicatie aan het testen zijn. Dat nieuws halen ze bij een veelgebruikte bron voor nieuwe functies in applicaties: Jane Manchun Wong. Die tweette enkele screenshots van hoe die interface eruit zou kunnen komen te zien.

De belangrijkste veranderingen zijn dat de nieuwsfeed voortaan in verschillende categorieën zou kunnen gesorteerd worden. Die zou gaan bestaan uit verschillende tabs, zijnde ‘Relevant’, ‘Recent’, en ‘Al gezien’. Je kan raden dat de eerste tab de posts toont die de algoritmen van Facebook voor jou het meest relevant achten, de tweede de meest recente posts van je vrienden, en in de derde kan je posts terug vinden die je eigenlijk al gezien hebt. Vooral de laatste is nuttig als je niet dezelfde berichten, meermaals in je nieuwsfeed wil zien opduiken. Je zou ook kunnen instellen wiens berichten je prioriteit wil geven in je feed.

Zo zou de nieuwe nieuwsfeed er uit kunnen komen te zien. Afbeelding: Jane Manchun Wong (Twitter)

Eindelijk eens wat nieuws

Het gerucht werd niet veel later ook bevestigd door een medewerker van Facebook op Twitter. We kunnen dus vrij binnenkort verwachten dat de functie zal getest, en nadien uitgerold worden.  Facebook wil het daarmee makkelijker maken om je nieuwsfeed verder op basis van je behoeften en interesses te sorteren, alsook om zowel nieuwe als oude berichten sneller terug te vinden moest je er (nog) op willen reageren.

Een nieuwsfeed die beter aansluit bij wat gebruikers echt interesseert, zou ervoor kunnen zorgen dat zij ook langer door blijven scrollen op de app. Dat maakt op zijn beurt de app dan weer een beetje interessanter voor adverteerders. Chronologisch sorteren was voorlopig enkel mogelijk voor de desktop app, en berichten die je al gezien hebt kan je nu enkel terugvinden via de onbekende URL facebook.com/seen. Het zou zeker één van de belangrijkste veranderingen zijn aan de nieuwsfeed van Facebook, die al jarenlang vrij ongewijzigd is gebleven. Facebook kondigde in 2013 grote vernieuwingen aan, maar die plannen werden uiteindelijk geschrapt.

Facebook is niet de enige app die wel eens frisse look kan krijgen. Enkele dagen geleden werd het gerucht door diezelfde Wong verspreid dat ook Instagram overweegt de functie toe te voegen om posts chronologisch te sorteren.