Nieuws

Diablo en Overwatch krijgen serie voor Netflix

De twee populaire videogames van Blizzard Entertainment krijgen een eigen serie, die beide op Netflix te zien zullen krijgen.
Diablo en Overwatch, twee iconische videogames van Activision’s Blizzard Entertainment, zullen binnenkort worden omgevormd naar een animeserie. Dat nieuws werd door de voorzitter van Blizzard Entertainment Nick van Dyck bekend gemaakt via zijn LinkedIn-profiel.Diablo is een serie van fantasy hack en slashgames. De eerste editie kwam al uit in 1996. In november werd Diablo IV aangekondigd, dat ondanks zijn chronologische nummering al de negende game binnen de reeks is. Van Dyck kondigde aan dat een deal werd gesloten met Netflix voor de productie van een nieuwe animereeks. De productie zou zelfs al gestart zijn, maar er is nog geen informatie over een eventuele release date.Daarnaast werden ook de rechten aan Netflix verkocht voor het maken van een geanimeerde serie over de game Overwatch. Die game kwam in 2015 uit, maar is vandaag de dag nog steeds razend populair, vooral binnen het e-sports milieu. Een vervolg van de game werd op dezelfde dag als Diablo 4 aangekondigd.

Goede partners

Het is niet de eerste keer dat Blizzard Entertainment, onderdeel van Activision, en Netflix een samenwerking aangaan om een game tot een serie om te vormen. Over de game Skylanders bestaat een serie die ondertussen al aan zijn derde seizoen zit op Netflix. Een vierde seizoen zal er wel niet meer komen. De game is op zich best wel bijzonder, want je speelt deze in combinatie met een ‘Portal of Power’. Dat is een extern apparaat dat een figuurtje inleest en dan ‘importeert’ in de game als een speelbaar personage. De serie Skylanders Academy debuteerde eind 2016.Er gingen een tijd lang ook geruchten dat Activision één van zijn bekendste games een verfilming zou geven, namelijk Call of Duty. Maar dat project is tijdelijk stopgezet, en het is voorlopig nog onduidelijk of de film er zelfs ooit zal komen.Voor wie uit is op wat gamingnieuws, moeten we je in dit artikel teleurstellen. Over Diablo IV en Overwatch 2 is niks nieuws te melden. Dat betekent dat de games voorlopig wel in productie zijn, maar nog geen exacte releasedatum hebben gekregen.https://www.youtube.com/watch?v=7RdDpqCmjb4https://www.youtube.com/watch?v=dZl1yGUetjI

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business