Nieuws

Samsung Galaxy gebruikers krijgen vreemde notificatie

Kreeg je deze morgen een vreemde notificatie op je Samsung Galaxy smartphone? Dan ben je niet de enige.

Op Twitter en Reddit verschijnen heel wat berichten van mensen met een Samsung Galaxy smartphone die deze ochtend een ‘vreemde’ notificatie kregen. Die werd verstuurd vanuit de applicatie ‘Vind je telefoon’. De notificatie was niet meer dan een ‘1’ gevolgd door nog eens een ‘1’. Toch was ze voldoende om heel wat verwarring te zaaien bij wie de notificatie zag.

Het zijn overigens niet alleen de allernieuwste toestellen van Samsung zoals de Galaxy S20 die de notificatie ontvingen. Ikzelf ben bezitter van de iets minder premium smartphone Samsung Galaxy A40 en ontving de notificatie ook deze ochtend. Jammer genoeg was ik op dat moment nog niet wakker genoeg om er een screenshot van te maken, maar dat deden onze collega’s van TechRadar gelukkig wel.

Zo zag de bizarre notificatie er uit. Afbeelding: TechRadar

Foutje!

Het is onduidelijk hoe het komt dat de notificatie is uitgestuurd, maar het lijkt er op dat je hem in ieder geval snel weer kan vergeten. Wellicht gaat het om een foutje bij Samsung waardoor ze per ongeluk uitgestuurd is.

Het verhaal doet denken aan iets wat OnePlus recent meemaakte. Toen kregen gebruikers ook plots een notificatie met Chinese tekst waar ze geen touw aan konden vastknopen op hun smartphone te zien. OnePlus gaf zelf toe dat het ging om een fout bij een interne test met Android. Mogelijk is hier hetzelfde gebeurd. Samsung heeft daar voorlopig nog geen opheldering over gegeven.

"Find My Mobile" notification
by u/WingardiumLevibrosa in galaxys10

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business