Sleipnir is een browser met een vreemde naam maar frisse ideeën. Zeker op aanraakschermen kent hij zijn gelijke niet, dankzij de handige manier waarop je door tabs kan bladeren.

De bazen van Tesla en Amazon doken plots op in episode van de originele Star Trek-serie. Je kan het al raden; de video is niet echt.

Hoe zou het zijn moesten Jeff Bezos en Elon Musk een rol krijgen in de sci-fi reeks Star Trek? Het is een vraag die je je wellicht nog nooit gesteld hebt. Maar we hebben er toch een antwoord op gekregen. En het antwoord luidt dat de twee heren niet eens een mal figuur zouden slaan. En dat is niet omdat ze er ‘buitenaards’ uitzien…

Het gaat meer bepaald om een deepfake die Musk en Bezos verwerkt in de pilotepisode voor de originele Star Trek-serie. Het gezicht van Musk wordt geplakt op het personage Captain Christopher Pike, de eerste kapitein van het schip USS Enterprise. Jeff Bezos zien we in de gedaante van een Talosian alien die de crew van Musk gevangen neemt.

Doordat de video een aaneenschakeling is van korte clips uit de episode, is de video wat inhoud betreft wat moeilijk om te volgen. Toch is het resultaat best wel amusant, vooral omdat Bezos er te realistisch uitziet als een alien.

Celebrities

Celebrities duiken al jaren op in deepfakes. Via de technologie kan je werkelijk elke acteur of beroemde CEO in één of andere film laten spelen. Op maandag kon je op TechPulse lezen over een deepfake met Tom Holland en Robert Downey Jr. in de hoofdrollen van de film Back to the Future.

Tot zolang deepfakes gebruikt worden voor komische doeleinden, is er uiteraard geen probleem. Het wordt pas zorgwekkend wanneer ze zouden gebruikt worden om informatie te vervalsen. Om die laatste reden hebben al enkel socialmediaplatformen zoals Facebook en Twitter ze verboden.