Nieuws

Cijfers: iPhone XR meest verscheepte smartphone 2019

Het zal vast niet als een verrassing komen dat Apple bovenaan staat in het lijstje met meest verscheepte toestellen. De iPhone XR voert de lijst aan, en wordt omringd door andere iPhones en toestellen van Samsung en Xiaomi.

Het is lastig om te achterhalen welke smartphone het meest verkocht is geweest in een jaar. Naast dat de exacte cijfers niet in elke winkel of regio even goed worden bijgehouden, zijn er ook tal van fabrikanten die simpelweg niet al hun cijfers met de buitenwereld delen. Gelukkig kunnen we, gebaseerd op verscheepte exemplaren, toch een goede schatting maken van de meest verkochte telefoon van 2019. Die eer gaat uit naar de iPhone XR.

iPhone XR meest verscheept

Gerespecteerde onderzoeksfirma Omdia meldt in een nieuw rapport dat het 2018 budgetmodel van Apple de lijst aanvoert als meest verscheepte telefoon. Hoewel je kunt twijfelen over het geschatte totaalaantal, lijkt de marge zo groot met nummer 2 dat je Omdia wel moet geloven; er zijn ongeveer 46,3 miljoen iPhone XR-telefoons verscheept, terwijl de iPhone 11 met 37,3 miljoen exemplaren op flinke achterstand is gezet. Houd er echter rekening mee dat de iPhone 11 pas in september uit de doeken is gedaan. We mogen dan ook alsnog spreken over een zeer indrukwekkend aantal.

Omdia

Pas op plek 3 zien we een telefoon die niet afkomstig is van Apple; de Samsung Galaxy A10. Deze instapversie van Samsung uit 2019 behoort tot een van de eerste echte budgettelefoons uit de verbrede Galaxy A-serie. De Zuid-Koreaanse fabrikant had eind 2018 besloten om te stoppen met de Galaxy J-budgetserie.

Veel Samsung, geen vlaggenschepen

Op positie 7 vinden we de iPhone 8 met 17,4 miljoen verscheepte exemplaren terug. De kleine iPhone was in 2018 nog de nummer 1 met 31,5 miljoen verscheepte toestellen. Enkel op positie 8 vinden we een telefoon terug die niet afkomstig is van Samsung of Apple, en dat is de goedkope Redmi Note 7 van Xiaomi.

Verder valt op dat er, in tegenstelling tot 2018, geen enkel high-end vlaggenschip van Samsung meer op de lijst te vinden is. Samsung zal op meer succes hopen in 2020 met de Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20 Plus, en de Samsung Galaxy S20 Ultra.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business